Vad är ett datum?

Igår var det tänkt att Dränkt skulle ha kommit ut. 30 januari. Jag hade för avsikt att uppmärksamma det lite grann, åtminstone för mig själv. Tänkte att det skulle kännas vemodigt eller konstigt.

Alleles nyss kom jag på det när jag satt och knåpade på mitt framförande till ”Kreativa ladan” i Tungelsta på torsdag.

”Men oj, är det den 30 januari idag?” frågade jag maken. ”Nej, det är den 31” fick jag till svar. Så kan det gå. Ett releasedatum kom och gick. Och det gjorde ingenting. Ingenting alls.

I förrgår skickade jag in det allra sista till förlaget. Dedikation och slutord / tack. Det var en märklig känsla att trycka på ”send”. Sorgligt på något sätt, att inte längre få hänga med mitt manus. Samtidigt kände jag mig mallig och stolt. Blev lite tårögd faktiskt. Och fullständigt livrädd. Nu är det kört. Nu får jag ändra några små korrfel, men jag kan inte komma på att Unn ska vara lesbisk (eller är hon det?) eller att Jessika egentligen borde heta något annat. Och det där håret som det  går sådär med, det får ohjälpligt vara kvar. Och…

Och igår skickades boken på sättning(!) Nästa vecka kommer jag att få se hur Dränkt ska se ut i tryck. Vansinnigt spännande.

Nu går det förresten att bevaka Dränkt på Adlibris också. Som vanligt är Adlibris lite efter när det gäller att få upp bild på omslaget, men vad gör väl det. Tids nog kommer det dit.

Annons

8 svar till “Vad är ett datum?”

  1. Vad skönt att du missade det gamla releasedatumet, mycket bättre att fokusera på det nya. För det kommer att kräva sitt det också. Hurra vad härligt med allt som är så nära så nära!

  2. Det är konstigt det där, att det är så svårt att veta i förväg vad som kommer att kännas viktigt och inte. Men både du och Dränkt har ju verkligen gått vidare mot nya spännande saker. Skönt att du slapp fundera över hur du skulle förhålla dig på den ursprungliga releasedagen. 🙂

    1. Ja, väldigt skönt. Om jag inte hade fått ett nytt förlag kan jag tänka mig att det hade varit rätt jobbigt. Nu är det snarare bra att det är några veckor kvar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: