manuskt

Frida Andersson Johansson skriver om att skriva

Om Frida

 

Skärmavbild 2014-09-20 kl. 20.30.14

Jag heter Frida Andersson Johansson, och här skriver jag om mitt skrivande, med allt vad det för med sig.

Manuskt var från början en blogg om arbetet med att skriva ett manus i skräckgenren och sedan försöka få det publicerat av ett förlag.

Jag fick manuset antaget av ett förlag. Och sedan av ett förlag till.

Efter att min historia var färdigskriven, hade varit en vända hos lektör och finputsats antogs det av Epok förlag tidigt på våren 2014. Resten av året arbetade vi igenom texten, skrev till, tog bort, ändrade. Boken fick ett omslag, ett releasedatum (30 januari) – och förlaget lade ner! (Epok återuppstod sedermera som imprint till Undrentide.) Själv tog jag mitt manus, slickade såren och blev antagen av Stimpla Publishing.

Så: Våren 2015, fredagen 13 mars, debuterade jag med Dränkt. Och redan under bokens första vecka fick den så mycket fin kritik att jag blev helt överlycklig. Jag råkade även hamna i ett SVT-inslag när jag deltog i Bokmässan Dalarna. Och efter det har det blivit många fler intervjuer, recensioner och framträdanden.

Sedan jag började blogga på Manuskt i februari 2013 har jag dessutom påbörjat två andra historier samt fått en novell – Jävla galonisar – antagen i antologi #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige – som kom ut våren 2014 på Ordberoende förlag, samt skräcknovellerna Tassar barfota och Sockerkaka som kom ut som E-noveller hösten 2014 på Epok förlag.

Fortsättning följer.

Manuskt är en blogg för dig som gillar att skriva, som själv har författardrömmar, och som kämpar med tidsbrist, tvivel, skrivkramp, hybris och skrivklåda.

Just nu: Jag är snart klar med ett nytt vuxenmanus som utspelar sig på ett av Sveriges mest välbesökta museer. Ett barnboksmanus är också under produktion.
Dränkt kom ut som ljudbok i mars 2016 och finns både på cd och nedladdningsbar.
Jag arbetar på att få ut Dränkt som pocket. 

Och mer då? Jag är sjuttiotalist, journalist och bor med man och barn i  Segeltorp söder om Stockholm. Jag är dock född i Lund och har vuxit upp i Borlänge, samt studerat i Uppsala och Göteborg. Skriva har jag velat göra, och till viss del gjort, hela livet.

Du kan kontakta mig på frida.m.a.johansson (at) gmail.com eller via mitt förlag www.stimplapublishing.se

Jag har även en författarsida på Facebook under det ödmjuka namnet Frida Andersson Johansson författare.

Annonser

3 thoughts on “Om Frida

  1. Pingback: Vad tycks? | manuskt

  2. Jag är också född i Lund 🙂 & har nyligen startat en blogg om min väg till min första bok som jag ska försöka få utgiven eller ge ut själv. Kul att hitta bloggen, ska kika runt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s