Om Frida

Kontakt:

Agentur: Partners in Stories
Författarframträdanden kan bokas via Författarcentrum.
Annars: frida.m.a.johansson (at) gmail.com

Skärmavbild 2014-09-20 kl. 20.30.14

Jag heter Frida Andersson Johansson, och här skriver jag högst oregelbundet om mitt skrivande, med allt vad det för med sig.

Manuskt var från början en blogg om arbetet med att skriva ett manus i skräckgenren och sedan försöka få det publicerat av ett förlag.

Jag fick manuset antaget av ett förlag. Och sedan av ett förlag till.

Då min historia var färdigskriven, hade blivit lektörsläst och finputsats antogs den av Epok förlag tidigt på våren 2014. Resten av året arbetade vi igenom texten, skrev till, tog bort, ändrade. Boken fick ett omslag, ett releasedatum (30 januari) – och förlaget lade ner! (Epok återuppstod sedermera som imprint till Undrentide.) Själv tog jag mitt manus, slickade såren och blev antagen av Stimpla Publishing.

Så: Våren 2015, fredagen 13 mars, debuterade jag med Dränkt. Och redan under bokens första vecka fick den så mycket fin kritik att jag blev helt överlycklig. Jag råkade även hamna i ett SVT-inslag när jag deltog i Bokmässan Dalarna. Och efter det har det blivit många fler intervjuer, recensioner och framträdanden.

Dränkt blev ljudbok hos World Audio Publishing 2016. Samma år lade Stimpla Publishing ner sin verksamhet och jag stod utan förlag igen. I väntan på ett nytt och stabilare har jag skrivit ytterligare tre vuxenmanus som befinner sig i olika stadier av färdighet.

Sedan jag började blogga på Manuskt i februari 2013 har jag dessutom publicerat ett antal noveller:
Jävla galonisar i antologin #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige, Ordberoende förlag 2014
Skräcknovellerna Tassar barfota och Sockerkaka som E-noveller, Epok förlag 2014.
DIEGIANT i antologin I skuldens skugga, Litet förlag, 2015.

I början av 2018 deltog jag med tio nanonoveller i projektet De ögondöda.

Till hösten 2018 planeras skräckantologin Varsel i mörkret komma ut på svenska. Jag är med och översätter en av novellerna.

 

Och mer då? Jag är sjuttiotalist, journalist och bor med man och barn i  Segeltorp söder om Stockholm. Jag är dock född i Lund och har vuxit upp i Borlänge, samt studerat i Uppsala och Göteborg. Skriva har jag velat göra, och till viss del gjort, hela livet.

Annonser

3 reaktioner till “Om Frida

  1. Jag är också född i Lund 🙂 & har nyligen startat en blogg om min väg till min första bok som jag ska försöka få utgiven eller ge ut själv. Kul att hitta bloggen, ska kika runt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s