Recensioner

”Imponerande debutroman”

”Imponernade debutroman” och ”Nordisk mytologi i genomtänkt nytappning”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Dränkt är en lovande debut”

Borås Tidning
Kristianstadsbladet
Smålandsposten 

Frida Andersson Johansson gör det inte sämre

”Vi såg det i filmen och boken Låt den rätte komma in och Frida Andersson Johansson gör det inte sämre.”
Dag Sandahl, Östra Smålands Tidning

Recension Dränkt Frida Andersson Johansson Östra småland

”Elegant språkbruk”

En lovande debut.
”…karaktären Unn (…) skildras både trovärdigt och sympatiskt. Historien är rättfram, spännande och stundtals överraskande otäck…”
”Författarens bakgrund som journalist och litteraturvetare lyser igenom i hennes eleganta språkbruk.”
BTJ (Häfte 11, 2015, lektör Malin Liedberg)

Dränkt recension i Damernas värld
Dränkt recension i Damernas värld

”Driven skräckhistoria”

4 av 5
”en driven skräckhistoria med inslag av nordisk folktro som blir än mer skrämmande när den krockar med det vardagliga”
Damernas värld 2015-03-10

”En stark debut”

Dränkt är en stark debut och ett tillskott i spänningsromanernas värld. Den blandar nu och då, galenskap och realism, på ett sätt som får mig att snegla lite extra på de små och stora vattendrag jag passerar i min vardag.”
Lundagård 2015-03-31

”Påminner om romantikens litteratur”

4 av 5
”Författaren låter den upplysta och rationella nutiden möta naturens nyckfulla väsen på ett sätt som påminner om romantikens litteratur.”
Litteraturmagazinet 2015-03-18

”En formidabel roman”

”Frida Andersson Johansson har författat en formidabel roman”
Farbror Atlas 2015-03-18

”Helt oemotståndlig”

3 av 5
”Blandningen med nordisk folktro är helt oemotståndlig.”
C.R.M Nilsson

”Fängslande”

5 av 5
”Otroligt spännande, fängslande & väldigt stark!!!”
Jennies boklista 2015-03-13

”En suggestiv historia”

”… hennes sätt att koppla samman gammal folktro med dagens stressiga verklighet ger ordet surrealitet en ny och lite vriden innebörd. Lite feminism får man på köpet.”
Elisabeth Carlsson, Dast Magazine 2015-03-23

”Berättelsen flyger fram”

”Berättelsen flyger fram och det har varit svårt att stänga boken och sluta tänka på den de gånger jag haft annat att göra.”
Vargnatts bokhylla 2015-03-13

”Den här boken imponerar”

4 av 5
Bokdetektiven 2015-03-13

”Jag läste den här boken i ett sträck!”

Västmanländskans bokblogg

”Suggestiv och nervpirrande”

”Frida Andersson Johansson skapar en suggestiv och nervpirrande berättelse.”
Midnatts tankar 2015-03-13

”Riktigt spännande”

”en riktigt spännande skräck- och sträckläsarbok. När kommer nästa? Jag vill läsa mer av Frida.”
Eva Karlsson, Riktigare.com 2015-03-22

”Alltså denna var omöjlig att lägga ifrån sig!”

5 av 5
Annas deckartips på Instagram

IMG_4226

”För påhittig”

3 av 5
”lite för påhittat för att den skulle vara nåt för mig”
Bokraden

”Läste nästan i ett sträck”

”Jag läste den nästan i ett sträck vilket i sig är ett gott betyg.”
Och dagarna går

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s