manuskt

Frida Andersson Johansson skriver om att skriva

Recensioner

Dagens Nyheter, Lotta Olsson
”Imponerande debutroman” ”Nordisk mytologi i genomtänkt nytappning”

Östra Smålands tidning

”Vi såg det i filmen och boken Låt den rätte komma in och Frida Andersson Johansson gör det inte sämre.”

Recension Dränkt Frida Andersson Johansson Östra småland

 

BTJ (Häfte 11 2015, lektör Malin Liedberg) En lovande debut.

”…karaktären Unn (…) skildras både trovärdigt och sympatiskt. Historien är rättfram, spännande och stundtals överraskande otäck…”

”Författarens bakgrund som journalist och litteraturvetare lyser igenom i hennes eleganta språkbruk.”

Dränkt recension i Damernas värld

Dränkt recension i Damernas värld

Damernas värld 2015-03-10 4 av 5

”en driven skräckhistoria med inslag av nordisk folktro som blir än mer skrämmande när den krockar med det vardagliga”

Lundagård 2015-03-31

Dränkt är en stark debut och ett tillskott i spänningsromanernas värld. Den blandar nu och då, galenskap och realism, på ett sätt som får mig att snegla lite extra på de små och stora vattendrag jag passerar i min vardag.”

Litteraturmagazinet 2015-03-18 4 av 5

”Författaren låter den upplysta och rationella nutiden möta naturens nyckfulla väsen på ett sätt som påminner om romantikens litteratur.”

Farbror Atlas 2015-03-18

”Frida Andersson Johansson har författat en formidabel roman”

C.R.M. Nilsson 3 av 5
”Blandningen med nordisk folktro är helt oemotståndlig.”

Jennies boklista 2015-03-13  5 av 5

”Otroligt spännande, fängslande & väldigt stark!!!”

Dast Magazine 2015-03-23

”… hennes sätt att koppla samman gammal folktro med dagens stressiga verklighet ger ordet surrealitet en ny och lite vriden innebörd. Lite feminism får man på köpet.”

Vargnatts bokhylla 2015-03-13

”Berättelsen flyger fram och det har varit svårt att stänga boken och sluta tänka på den de gånger jag haft annat att göra.”

Bokdetektiven 2015-03-13  4 av 5

”Den här boken imponerar.”

Västmanländskans bokblogg

”Jag läste den här boken i ett sträck!”

Midnatts tankar 2015-03-13

”Frida Andersson Johansson skapar en suggestiv och nervpirrande berättelse.”

Borås Tidning / Kristianstadsbladet / Smålandsposten /

”Dränkt är en lovande debut…”

Eva Karlsson, Riktigare.com 2015-03-22

”en riktigt spännande skräck- och sträckläsarbok. När kommer nästa? Jag vill läsa mer av Frida.”

Annas deckartips, på Instagram: 5 av 5

”Alltså denna var omöjlig att lägga ifrån sig!”

IMG_4226

Bokraden 3 av 5

”lite för påhittat för att den skulle vara nåt för mig”

Och dagarna går

”Jag läste den nästan i ett sträck vilket i sig är ett gott betyg.” 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s