Som journalist är jag bortskämd med direkt stimulans i form av artiklar som publiceras på webben samma dag, eller i tidningen på sin höjd några veckor efter att jag skrivit dem. Bokbranschen fungerar som bekant inte riktigt så. Den är full av väntetider, ställtider för att inte tala om tiden det tar att skriva ett helt bokmanus och sedan redigera det. Hur mycket tid som helst att noja, med andra ord.

När man skriver och skriver och skriver och skriver och man inte har några påtagliga bevis för att saker faktiskt går framåt – kanske har man rent av kört fast och kastat en hel massa text för att göra om sin huvudpersons syften IGEN (hände en kompis kompis till mig alldeles nyss) – är det lätt att få för sig att allt man gör i form av skönlitterärt skrivande är bortkastat.

Då är det alldeles extra glädjande att få ett mejl med beskedet att den där novellen man skickade in till en veckotidning för sex veckor sedan och inte hört mer än ett autoreply om – Blev antagen! Och de vill gärna att jag skickar in fler.

En lika välkommen som välbehövlig boost! Nu ska jag – jag menar min kompis kompis – nog orka ta itu med den där trilskande huvudpersonen igen.

Skrivaskrivaskriva

Annonser

2 reaktioner till “En välkommen boost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s