Inbundenbokus.pngVad händer med en bok när förlaget inte längre finns kvar? Det finns svar på den frågan som inte är särskilt roliga. Dränkt försvann, e-boken plockades bort från internetbokhandlarna, den inbundna boken togs i förvar och fördes i bojor till en mörk hylla långt ner i hemskhetens hyllsystem bortom bokdistributionens mörkaste korridor. Kvar fanns bara ljudboken. På cd-skiva och nedladdningsbar. Tur det i alla fall.

Men man ska akta sig för att begrava sådant som inte är helt dött. För ett tag sedan såg jag att e-boken hade klöst sig tillbaka in bland det tillgängliga utbudet. Och idag upptäckte jag* att den inbundna boken rest sig ur graven och återtagit sin plats bland de levande. Resurrection of the restupplaga.

Jag ska försöka nysta lite i vad detta beror på, men alldeles oavsett så är det ganska fint att se sin bok sådär alldeles tillgänglig igen. Och nu hoppas och tror jag att den får stanna ovan jord.

What is dead may never die.**

 

* (Notera ”såg jag” och ”upptäckte jag”. Att informera författare står inte högst på agendan i sådana här fall. Men det är inte annat att vänta. De döda talar som bekant inte.)

**The Drowned god, mycket lämpligt.

Annonser

5 reaktioner till “Sometimes they come back

  1. Vad intressant! Men roligt! Och konstigt? Borde inte författaren i fråga ha vidtalats? Är det en konkursförvaltare som lagt upp dem kanske? Om det nu var en konkurs.

  2. Kul att den är tillbaka men hur kul är det att upptäcka det av en slump?! Berätta gärna vidare hur det gick till att den kom tillbaka sedan när du själv har fått reda på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s