Nytt år, nya tag

I början av december skrev jag att jag skulle jobba igenom det jag skrivit hittills, ett halvt manus ganska exakt. Tanken var att jag skulle vara färdig till julhelgen, så att jag kunde ägna ledigheten åt att skriva nytt.

Jag är fortfarande inte färdig med omskrivningen. Men snart.

Kanske.

Förra veckans avsnitt av ”Skriv en bestseller – eller en annan bok” handlade om mitten, och alla infall som dök upp, som måste övervägas, förkastas eller tas med i berättelsen. Det är väldigt mycket där jag är nu. Jag upptäcker saker som kommer att göra historien bättre längre fram, men som måste in redan från början. Och det påverkar såklart texten som redan är skriven så att den måste justeras. Igen och igen.

Bara under dagens pass har Gunnar blivit Gunnel, huvudkaraktären har backat från sin forskartjänst och blivit mer av en specialistläkare och de noggranna utredningar som alla patienter hade genomgått fram tills för fem minuter sedan har tydligen inte längre ägt rum över huvud taget. Någon mörkar medvetet. Elallergikernas existensberättigande i historien är hotat, kanske försvinner de helt. Däremot har Leifs planer fått större utrymme. Borde jag inte få in en komprometterande konversation mellan honom och Lena och någon mer som huvudpersonen råkar klampa in i? Vem ska i så fall vara perspektivperson? (Allmänläkaren?) och hur mycket ska hen då få vara med?

Texten växer och utvecklas, men själva historien har inte kommit längre. Den står kvar och stampar på mitten.

Men snart.

Kanske.

2016 var året som Dränkt blev ljudbok, jag blev antagen till Författarförbundet, jag skrev klart nästa manus, roade mig kungligt på Bokmässan i Göteborg och fick besked om att Dränkt lånats ut så många gånger att jag var berättigad till biblioteksersättning!

Det var också året då mitt förlag lade ner (japp, igen) och pocketen jag sett fram emot därför aldrig kom ut.

Nu tar vi nya tag. Jag hoppas att 2017 blir året då Dränkt äntligen blir pocket, mitt nya manus hittar ett bra förlag och jag blir färdig med mitt tredje manus (halvvägs där som sagt). Dessutom hoppas jag på fortsatt många roliga och inspirerande möten med både läsare och andra skrivande personer.

God fortsättning på er!

Annonser

3 reaktioner till “Nytt år, nya tag

  1. Hoppas att du får ett lyckosamt skrivår på alla vis. Jag håller tummarna för dina manus! Och att du har bättre tur med nästa förlag! Tredje gången gillt, du vet 🙂

  2. Både riktigt bra grejer och mindre bra, förstås. I alla fall, hoppas du hittar nytt och rätt förlag och att manus på nåt vis skriver sig själv (det är sånt jag ibland tror att kan hända…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s