Kaos i kalendern

Min (en av mina) akilleshäl(ar) under råmanusarbetet är tiden. Och då menar jag inte tiden man måste hitta för att kunna skriva. Jag menar tiden som löper i själva historien.

Innan jag sätter igång så har jag en plan, och gör grova sceninstruktioner åt mig själv. Men sedan kommer jag på att den där bussresan passar bättre någon annan stans, och att det där avslöjandet definitivt måste inträffa senare. Och plötsligt är en vecka i huvudkaraktärens liv smockfull med aktiviteter och dramatiska avslöjanden medan veckan därpå är totalt händelselös, två andra är förbannade på varandra för ett gräl som inte ägt rum än, familjen som skulle komma och hälsa på för att barnen skulle kunna ställa till med trubbel är upptagen med annat och någon går och intalar sig själv att det är råttor som låter, fast att han redan skådat monstret i vitögat.

Det är ungefär där jag är just nu. Det är kaos i karaktärernas kalender och jag måste se till att alla hamnar på rätt plats i rätt tid innan jag kan fortsätta skriva.

En sak har jag i alla fall klarat av att boka in i den verkliga kalendern. Jag har reserverat ett hotellrum till nästa års bokmässa i Göteborg (oroa er inte alla förlag och agenturer som vill bjuda mig på hotellvistelse, det är avbokningsbart ända fram tills mässan startar.)

Annonser

2 reaktioner till “Kaos i kalendern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s