Livstecken

Jo, alltså, jag lever.

Jag har stormat igenom en fantastiskt rolig och trevlig bokmässa – min första med seminariekort, som jag unnade mig eftersom jag blev antagen till Sveriges Författarförbund (hurra!) och därigenom fick ett mycket rabatterat pris – och kom ut på andra sidan lika glad för att jag överlevt, som besviken över att den var slut. Som en kombination av jättekonferens och rockfestival tillägnad ditt största intresse.

Det tog lite tid att återhämta sig från den. Seminariekortet blev min räddning. Istället för att trängas på golvet bland montrar som försöker överrösta varandra med högtalaranläggningar (också jätteroligt på sitt sätt, och jag var såklart i mässhallen också och köpte massor av böcker och minglade och pratade med många roliga och trevliga människor) så satt(!) man prydligt ner i en sval och luftkonditionerad lokal där alla utom de på scenen var tysta och man bara behövde fokusera på en talare åt gången. Intressant var det också, jag fokuserade på seminarier med skräck- och fantastiktema.

Ett stort plus var också att jag för första gången bodde på Gothia Towers. Det skall bliva min melodi – så länge jag har råd eller inte blir bjuden på annat hotell av generöst förlag / agentur / filmbolag, då kan jag tänka mig att sova där istället.

(Ja, jag vet. Tidsfristen för att prata om bokmässan är passerad sedan länge, men tänkte att ni kanske undrade.)

Och resten då? Min mage har i det närmaste förfrusit av all is jag har i den, och jag har ännu inte några som helst besked från något som helst håll.

Medan jag väntar på att det ska hända någonting så läser jag, och skriver. På två manus. Ett skräckigt (har jag kanske nämnt det redan?) som jag hunnit 30 000 ord på och ett i en helt annan genre som jag nöjesskriver på däremellan och som jag har fått ihop snart 5000 ord på.

Någon gång ska jag också ta tag i mitt lektörslästa barnboksmanus som legat och vilat bra länge nu. Och så har jag samlat på mig några novellidéer … Det är bara det där med att man måste jobba och försörja sig. Och sova. Det ska jag göra nu.

Och ni då?

Annonser

7 reaktioner till “Livstecken

 1. Grattis till medlemskapet i Författarförbundet!
  Tidsfristen för inlägg om bokmässan har ingalunda passerats, jag tar med mig nyttig info jag inte visste tidigare inför besök kommande år 😊

  Låter som du har väldigt mycket (!) på gång, vad roligt! Om bara dagarna var längre och det dära ”försörjning” inte behövdes 😄
  Själv jobbar jag vidare med omskrivningen av mitt senaste manus, det är första gången jag går all in för den saken. Tidigare har jag refuserats och direkt skrivit nytt, så det är spännande.

  Hoppas du fick sova bra, ha en fin dag!

  1. Tack för grattis. Känns fint 😊

   Har också ett gammalt refuserat manus som jag lämnat åt sitt öde (hade mer eller mindre skrivit, satt punkt och skickat in – nu har jag lärt mig vikten av att redigera …) men så skulle jag inte göra idag. Tror absolut att omskrivning är grejen. Lycka till!

 2. Det där med seminariekort och Författarförbundet blir något att fundera på till nästa år.
  Gothia alla gånger! Den lyxen kändes nödvändig! Sov bara en natt men o vad skönt att bara ta hissen istf buss eller spårvagn.

  Jag väntar på att ansra delen Saga & Simon-serien ska skickas på tryck.
  Jag väntar på besked 8m illustratör till mina lättlästa manus.
  Jag är ute på författarbesök på måndagar.
  Jag jobbar i skolan och försöker sova däremellan. Och umgås med familjen.
  Typ så.

  Håller tummarna för ditt manus. Gillade Dränkt som du vet.
  Kram!

  1. Jag tror du kan få rabatt om du är med i Förfttarcentrum också. För båda gäller att man måste förköpa kortet en tid innan.

   Spännande med tryck och illustratör! Längtar till jag också är i ett läge där det händer saker mer konkret. Tack för tummarna!

 3. Vad roligt med så mycket på gång! Håller tummarna för det färdiga manuset och lycka till med de påbörjade 🙂 Och grattis till medlemskapet i Sveriges Författarförbund!

  Jag har ägnat hela hösten åt omskrivning av nya manuset och börjar äntligen känna att jag är i ett läge där det nu ”bara” är redigering som återstår. Vilken dag som helst nu går manuset iväg till testläsare och då kommer väl domen antar jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s