Såpass

Jag har äntligen fått tillbaka ”Ek” och kan andas ut. Inte heller lektören tyckte att det var ett ohållbart, poänglöst, osammanhängande manus som borde skrotas omedelbart. Tvärtom faktiskt …

Såklart att det finns en hög med kommentarer på sådant som kan förbättras. Men ”Den här storyn känns till och med bättre än Dränkt. Mer mainstream och mer spännande och egen” ger lite extra energi inför redigeringen.

Fun fact: Nu har två olika lektörer läst texten i olika skeden. Om man släpper in de båda personerna i ett rum finns det risk för att de upphör att existera, eftersom de tydligen är varandras totala motsatser. Den ena ville skala bort för mycket känslor och tankar, den andra tycker att jag borde ha mer känslor och tankar. Den ena tyckte det bästa med hela manuset var partierna skrivna i andra person, den andra tycker jag ska överväga att ta bort de avsnitten helt. Den ena jublar över en tillbakablick, den andra undrar om den verkligen tillför någonting. Som att ligga på BB och lyssna på alla barnmorskor som har egna teorier om hur du ska få din bebis att äta. Jag försöker väl göra som jag gjorde på Södra BB för nio år sedan, välja de tips jag tror mest på och som passar mig.

Nu har jag precis skrivit ut så mycket av manuset som tillgången till skrivarpapper tillät (det räckte bara till sidan 162.) Snart dyker jag ner i texten igen. Önska mig lycka till.

Annonser

14 reaktioner till “Såpass

 1. Vad kul med positiv feedback men vad knepigt att de hade så totalt olika åsikter, förslag och idéer! Ja, du får nog välja godbitarna från var och en, och själv ha utslagsröst. Alternativt skicka till en tredje person men då är risken att du får ytterligare ett annat förslag! 😂 Lycka till 🙂

  1. Tack! Ja, det visar ju att det är väldigt mycket tycke och smak inblandat i det här och att man inte kan skriva någonting som passar alla perfekt. Någon tredje åsikt blir det i alla fall inte 🙂 Nu går jag på min egen känsla.

   1. Det gör du rätt i. Ja, jag reflekterade också över det. Man får bara hoppas på tur i förlagslotteriet, det gäller ju att den som läser där gillar! För man kan verkligen inte skriva så att alla gillar.

 2. Men hahaha, fasen vad knepigt! Ja då är det verkligen tycke och smak inblandat. Man tycker att lektörer borde kunna lägga bort tycke och smak och göra en objektiv bedömning men om det är det de gjort bevisar det ju också att det inte finns något rätt och fel, så jag tycker du gör rätt i att gå på din egen magkänsla trots allt.

  1. Hej och förlåt för pinsamt sent svar. Jag som har som mål att svara på allt. Ja, magkänsla fick det bli. I värsta fall var den lite för snäll mot mig … Återstår att se 😊

 3. Härligt med bra feedback som sporrar! 🙂
  Ja, där ser man hur olika man kan uppfatta samma text och att det inte går att göra alla nöjda. Du gör helt rätt som sållar bland tipsen och väljer de som känns rätt för det du vill skapa. Lycka till med arbetet, låter spännande! 🙂

 4. Ja, så är det alltid med all konstnärlig verksamhet. Musik, målningar, teater, böcker. Vad är bra och vad är dåligt? Man måste skapa sig en egen åsikt och bara ta de delar av feedbacken som man håller med om. Men knepigt är det! Lycka till i alla fall!

  1. Hej och förlåt för pinsamt sent svar. Tack, man får nog leta tills man hittar den där lektören eller redaktören som känns helt ”rätt” och sen hålla fast vid den.

 5. Alla gör sin bedömning, har sitt tycke och smak och ju fler man frågat desto rörigare riskerar blir det. Du gör helt rätt nu att gå på din egen känsla. Någonstans vet du ju hur du vill ha det.
  Lycka till, ska bli kul att följa …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s