Knappt hann jag skriva att manusarbetet ligger i träda förrän jag lyckades bli klar med omskrivningen. Nu ska jag skriva ut allt och läsa igenom igen innan det skickas till lektör.

Men jag tänkte låta det vila lite först. Det betydde att jag inte hade nåt uppenbart datorjobb att pyssla med under dagens skrivardag. Så jag passade på att åka ut till Vasamuseet för att dubbelkolla några saker och förhoppningsvis få lite hjälp med research. 

Kan tala om att det är knökfullt på Vasamuseet idag. Ändå tog sig personalen i receptionen tid att svara snällt på mina frågor. Och ändå lyckades jag hitta en erfaren skeppstekniker som gärna visade mig runt, pekade ut hur traverser går i taket, var ingången till magasinet finns och annat intressant som inte finns med i de vanliga guidningarna. 

Fick också se några forskarstudenter in action i vad jag nu vet heter skeppsverkstan.

Nu dricker jag kaffe i museirestaurangen och funderar på om jag ska låta huvudpersonen vara konservator istället för marinarkeolog. Och om jag måste flytta några scener i sidled för att bättre stämma överens med den rumsliga verkligheten. 

Bra dag. Nu ska manuset bli ännu bättre.

Annonser

6 reaktioner till “Research

    1. Man känner sig lite knäpp som frågar mer om hur man tar sig upp i traverser och var ingången till magasinet är, än om kungamakten eller hur skeppet styrdes 😄

  1. Kul med verklig research! 🙂 Låter spännande med, Vasamuseet – blir det en skräckis igen eller? Själv längtar jag till oktober när jag ska få besöka Kiruna första gången. Ska bli så coolt att se min fiktiva värld på riktigt! 🙂

    1. Ja, det var roligt att få komplettera googlandet och de egna kollarna. Visst blir det mer skräck! Tur nog verkade de coola med det på museet 😄 Förstår att det blir häftigt att komma till Kiruna!

  2. Det där är nästan något av det bästa, att få liksom känna på saker på riktigt. För det är ju mer än titta. Man kan röra vid. Ljuvligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s