Någon kanske minns att jag skulle skicka manuset till ”Drömfångaren” till lektör? Det har jag gjort, och jag har fått tillbaka det dessutom. Med många och tänkvärda kommentarer. En hel del är bra, som själva idén, karaktärerna, hur de pratar, deras familjeförhållanden, nivån på språket och så vidare. Däremot föreslog lektören en fartigare början, mindre subtila planteringar – mindre subtilitet på det hela taget egentligen, jag måste bli tydligare – och att jag ska bestämma mig för om jag vill att det ska vara rysligt eller roligt.

Helst vill jag ju båda delar, och jag tycker det är kul när någonting är läskigt och man sedan tar udden av det med ett skämt som bryter av. Men då vet inte läsaren hur den ska känna sig, menade lektören. Så nu funderar jag på det.

Medan Drömfångaren var på resa hos lektören så tog jag nya tag med vuxenmanuset. Det ska definitivt bli mer rysligt än roligt.

På tal om rysligheter och barnböcker:

Morran på Junibacken. En 6-åring som gillar Mumin jublade över ett helt rum tillägnat Mumindalen. Med rutschkana.

Junibacken är värt ett besök även om du inte har barn, bara för att det är så häftigt hur de har lyckats fånga illustrationerna från kända barnböcker och gjort dem tredimensionella.

En härligt dekadent höna från Pettson.

Annonser

2 reaktioner till “Barnboken lektörsläst

  1. Härligt med feedback! Jag kan iofs förstå dilemmat med komiskt vs läskigt. Det beror nog helt på hur man gör det, så om du funderar över vilka förebilderna är och hur de gjort det så kanske du kan få det att funka iaf? Stort lycka till!
    Ps väntar på en ny vuxenroman… just sayin’ 😉 Ingen stress eller så. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s