Skrivpaus

Den här månaden jobbar jag heltid, utan skrivdagar. För en vecka sedan skeppade jag också iväg mitt manus till lektör. Således råder skrivpaus. Skönt. Typ. Jag slipper kånka med mig datorn i väskan varje dag och så. Men … Vad gör man egentligen när man inte skriver på kvällarna? Är det normalt att känna glädjepåslag när man till sist tar fram datorn för att åtminstone skriva ett blogginlägg?

Har ägnat tiden som blivit över på vardagskvällarna och den här helgen åt att se en hel säsong av Episodes (riktigt rolig serie om ett brittiskt par som skrivit en komediserie och åker till LA för att göra en amerikansk version), läsa en drygt 700-sidig bok (Sanningen om fallet Harry Quebert, som i och för sig hade ett överraskande slut – eller snarare 17 överraskande slut – men som också hade enbart män på betydande poster, alla män var svin och alla kvinnor var extremt klyschiga, och varför använder man inte hundar när man spårar någon som försvunnit?), titta på Masterchef Australia (oj vilken hög nivå det är på deltagarna), försöka bidra mer till hushållsarbetet, titta i kapp på brittiska zombiedramaserien In the flesh, åka pulka, promenera och fika med mina barn medan maken jobbat helg, kasta ut granen och städa undan julen, se ett par filmer och, ja …

Jag har fått besked från Alis / Myndigheten för tillgängliga medier om att Dränkt numera finns som talbok för alla som av någon anledning inte kan läsa text. Roligt! Extra roligt eftersom det också betyder att någon har efterfrågat den som talbok.

Jag har hittat Dränkt på Bengt Erikssons lista över 2015 års böcker.

Och så har det kommit ett och annat inpass från lektören. Både beröm och kritik. Jag får inte titta på texten förrän i slutet av januari, och först då får jag hela omdömet, men hittills kan jag konstatera att flera av mina aningar stämmer.

Bland annat så måste jag göra huvudkaraktären mer sympatisk, det måste hända mer i första delen av boken och det måste bli mindre uppenbart vad som pågår. Och jag får som sagt inte titta på texten förrän i slutet av januari …

Efter en vecka, börjar det klia i fingrarna, och jag funderar på om jag kanske kan plocka upp nåt annat  projekt. För skrivpausen gäller ju egentligen bara det nuvarande manuset. Kanske kan jag fila lite på barnboken, som legat och vilat till sig länge nu? Eller börja skriva på en ny idé lite förutsättningslöst?

Kanske måla om sonens rum?

Vad gör ni?

3 reaktioner till “Skrivpaus

  1. På ett sätt skönt att vara lite ”fri” från manuset men jag vet att det börjar klia efter ett litet tag. Såklart du ska skriva på något annat så länge 🙂 Jag har bara städat och röjt kläder/skor idag. Det tog en hel dag så det var väldigt välbehövligt. I övrigt redigerar jag. och funderar vad jag ska göra som nästa steg när jag har gjort klart första vändan. Testläsare (vem?) eller lektör (vem?) Det är frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s