En skrivardag till handlingarna

Det här blev en skrivdag, eller författardag, trots att det är onsdag och inte torsdag. Så blir det ibland. Det var nämligen klassfika i dotterns klass, och vi är klassföräldrar, så det passade bra att byta dag och slippa komma försent till jobbet.

Dessutom råkar det vara julbord på jobbet i morgon, så …

Jag har tragglat vidare i min språkliga granskning. Genom drygt en tredjedel nu. Sen ska jag köra listan med ”ajabaja-ord” (om jag hittar den?) och sen, sen ska jag nog faktiskt skriva ut alltihop.

För nu har jag en deadline. Idag har jag bokat in en lektör (sekatör) som ska såga mig jäms med fotknölarna i januari. Så då gäller det att ha någonting att lämna in. Bra av mig. (Borde dock frågat om arvodet först, tydligen kommer min själ vara ägd för all evighet.)

En mycket bra grej den här gången är att jag numera har en ”inkomst” från skrivandet som jag kan använda till skrivelaterade utgifter. Lektörsläsningar faller helt klart under skrivrelaterade utgifter. Vet inte om jag får dra av för själen dock.

Igår fick jag en ny bokleverans, och idag har jag även lagt lite tid på att kolla om betalningen kommit in för olika uppdrag, och själv betalat ett par fakturor. Jag hade inte hört någonting från ljudboksförlaget, så jag hörde av mig till dem. Nu vet jag att inläsningen av Dränkt är på gång och vem som läser in 🙂 Jag har inte varit med och valt, men jag kan avslöja att det blir en kvinnlig röst.

I övrigt nyser jag mig genom tillvaron. Blir det inte bättre får jag överväga att skippa julbordet. Det verkar onödigt att nysa på god mat som man inte känner smaken av.

Och så har jag fått klart med att det blir skrivardagar i vår också! En dag i veckan. I januari får jag dock jobba heltid, då är det bråda dagar på redaktionen. Men sen. Härliga tider.

Annonser

6 reaktioner till “En skrivardag till handlingarna

  1. Å vad lyxigt med skrivardagar, och ännu mer lyx med en skrivarinkomst som kan betala lektör/sekatör. Det låter faktiskt ganska gudomligt. Anlitade du lektör för Dränkt också, och är det samma i så fall? Jag funderar lite på att anlita en för mitt manus nästa år, men har svårt att hitta någon som jag kan vara säker på är tillräckligt bra. Är lite kinkig av mig på den fronten…

    1. Jag anlitade en för Dränkt. Det var en mycket bra grej tyckte jag. Som en skrivarkurs bara för mig. Och bara det att nån hade läst hela mitt manus! Tar in en (ny) i ganska tidigt skede nu som jag vet är hård, och funderar på att ta en till precis i slutet, och då kanske samma som förra gången. Men det beror nog på vad man är ute efter. Jag var tydlig med vad jag ville ha hjälp med. Dramaturgi mer än grammatik. Och räknar man bort inkomstbortfallet med skrivardagarna så kanske det är lite att ta i att prata om skrivarinkomst, men jag kan dra av för lektör iaf 🙂 God jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s