Såå dåligt

Allt jag har skrivit idag har blivit SÅ dåligt. Usla, tramsiga dialoger som ska föreställa nån slag avslutning, utan att vara det minsta spännande. Tänk dig den sämsta tv-serie du kan tänka dig där all handling avslöjas i repliker typ ”Så det var inte du som tände eld på butiken utan din okände tvillingbror som just hade kommit hit efter att ha suttit fängslad i Mexico i flera år?”

Annat har varit rent fusk. Skissartade små texter om vad jag egentligen borde ha skrivit.

Ren vilja. Eller ren och ren. Vill och vill. Men det är ju så att en dålig, eller rent av usel, text kan rättas till, medan en text som inte finns …

Med det sagt. 50 000 ord passerade!

Och faktiskt, även när man bara sitter och lallar fram text som knappast kommer att få finnas kvar i någonting som liknar dess nuvarande form, så dyker förr eller senare idéer upp om hur man kan lösa ett eller annat. Kanske fick jag en sån idé nyss. Vi får se om det förbättrar någonting.

God natt.

Annonser

10 reaktioner till “Såå dåligt

  1. Aaa, det är verkligen jobbigt när det känns så där, att allt bara suger fett. Men det är bra att tänka som du, att allt går att han till något, om inte annat bara som en vägvisare åt vilket håll du ska eller inte ska. Bättre något än inget!

  2. Haha, sådär gör jag alltid när jag kommer till partier i texten som av ngn anledning inte inspirerar mig. Skriver ngt riktigt skitdåligt för att komma vidare! 🙂 För skit kan alltid bli guld senare och det värsta jag vet är att fastna!

  3. Egentligen skulle man ju försöka sig på en hel roman, eller en novell eller kortprosa som är sån där med informativa meningar i dialog… Kanske flash fiction. Eller kanske inte. Fast det är lite lustigt också. Alltså inte så där mitt att man skrivit det, men ändå, nåt lite roligt i att försöka få till sämsta repliken nånsin.

    Och heja med 50K, för nu börjar ju det riktiga jobbet ändå, att jobba om texten. Den fas som jag tycker sämst om är just den där första omläsningen när man bara hittar dumheter.

    1. Ja, det är skönt när man känner att det börjar bli bättre och inte bara … blir. Frågan är om någon skulle orka läsa en roman med övertydlig dialog … Kanske blir det succé. Som en radioteater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s