Nära men ingen cigarr

Mitt outtalade mål var att jag skulle ha kommit upp i 50 000 ord innan helgen var över. Det gick nästan. Drygt 48 000 ord. Och jag ber om ursäkt för räknefixeringen men just nu är det så skönt att se att textmängden växer. Jag har kommit in i en bra fart. Orden kommer snabbt när jag väl skriver. Och under veckan har jag flera gånger faktiskt skrivit till och från jobbet. I ett bra läge helt enkelt.

Även den här helgen har varit en riktigt slapp helg utan några yvigare aktiviteter. Igår köpte vi lite vinterkläder till barnen, idag har jag varit på husvisning ungefär 100 meter härifrån. Och så har jag svarat på intervjufrågor från en blogg där jag kommer att dyka upp inom kort. Stay tuned.

Samtidigt som skrivandet har fått en skjuts rent hastighetsmässigt har också läsningen fått det. Kanske finns det ett samband? På tre veckor har jag läst Färjan (Mats Strandberg), Huset mitt emot (Alex Haridi), De försvunna (Caroline Eriksson) och Mitt hjärta går på (Christoffer Holst) samt läst ut Under vintergatans alla stjärnor (Camilla Davidson) som jag hade påbörjat tidigare. Så mycket var det längesedan jag läste.

Två soliga förmiddagar har passerat utan mig. Jag har varit helt asocial två helger i streck. Nästa helg har vi som tur var höststädning i radhuslängan. Då måste jag både träffa människor och gå utomhus.

Och då. då har jag passerat 50 000 ord. Med råge.

Annonser

5 reaktioner till “Nära men ingen cigarr

  1. Det är ju helt klart Nanowrimo takt på ditt skrivande. Jag är idel beundran. Och förstår precis, ibland vill man räkna ord för att se hur det växer.

    1. Jag kom in i ett riktigt bra flöde. Nu börjar tyvärr logiken sätta käppar i hjulet. Är sugen på att bara tramsa ihop slutet provisoriskt så att jag äntligen kan få börja ta ut svängarna, fylla i luckor och fördjupa i en första redigeringsomgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s