Naggad i kanten.

Den här skrivardagen blev lite knackig.

Till att börja med var jag väldigt trött, till följd av en synnerligen trevlig 130-årsbaluns på jobbet igår. Vi var två som nyss fyllt 40 och en som nyss fyllt 50, och firades med fina presenter, indiskt tema, väldigt god mat som en privat kock kommit dit och lagat åt oss, bubbel, öl och lite mer bubbel.

Tröttheten blev inte mindre av att vi skulle till skolan en halvtimme tidigare än vanligt för att träffa yngstas lärare i nåt slags skolstartssamtal. Och klockan nio var jag inbokad på ett frukostseminarium för jobbets räkning inne i stan. Men klockan tio var alla åtaganden överstökade och jag och min trötthet kunde börja producera text.

Det gjorde vi också, Först på första bästa café, som råkade bli Espresso House utanför Mood Gallerian – lokalhyra: en cappuccino, då ingick tillgång till toalett, och resten av dagen på Kulturhuset – lokalhyra: en fiskgryta med saffransaioli, då ingick kaffe, tillgång till toalett och – efter extremt mycket letande och en sittning i dolt hörn på hårt golv – ström till både mobil och dator.

Inte min mest sprudlande, peppade skrivardag. Tvärtom. Men icke desto mindre blev den riktigt produktiv. Klockade in på närmare 4000 ord och fördjupad kännedom om mina karaktärer. Den ena blev möjligen väl dryg. Får balansera honom i redigeringen.

Annonser

8 reaktioner till “Naggad i kanten.

  1. Om du med ”lite knackig” syftar på hur du knackade in 4000 ord så säger jag bara att om det är måttet på knackighet så ligger jag risigt till… Alltså bra jobbat ville jag säga med alla grejer inklusive ord.

    1. Nja, själva ordknackandet är jag väldigt nöjd med. Det rann liksom på, fast att jag var så trött och osugen och trots att en del av dagen gick åt till annat. En riktig sån där ”rumpan på stolen”-dag. Skönt att se att det kan funka. Tror hemligheten är att jag har kommit in bra i berättelsen nu. Idéerna och fördjupningstankarna börjar komma av sig själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s