Förbereder workshop

2 november ska jag hålla i en workshop för ungdomar om att skriva skräck. Så en del av dagen ägnar jag åt förberedelser. Och vet ni vad? Det är väldigt roligt. Eftersom jag måste ha någonting vettigt att förmedla, så måste jag tänka igenom hur jag egentligen gör, och när jag gör det inser jag att jag faktiskt har en del att säga.

Det kommer att vara en kort workshop, bara två timmar, så vi kommer inte att hinna med jättemånga och långa skrivövningar. Men en del hoppas jag att vi ska hinna göra.

Jag kunde inte låta bli att skriva ett par exempel själv. Vad krävs egentligen för att en historia ska bli otäck? Måste det hända någonting hemskt? Räcker det att det händer någonting hemskt, eller måste stämningen skapa förväntningar och farhågor? Räcker det rentav med en obehaglig stämning?

Jag lade upp ett exempel här, hastigt ihopkommet och oredigerat, men fegade ur och tog bort det. Hur som helst, det finns en hel del man kan göra för att få en historia att bli mer spännande. Jag tänker att stämningen, att skapa en föraning om att någonting kommer, eller kanske kommer att hända är en av de viktiga.

 

Har du tips på snabba skrivövningar som kan passa för en kortare workshop? Gärna med inriktning just mot läskigheter? Då tar jag gladeligen emot tips. Tänker att det här kan bli sådant jag kommer att göra fler gånger. Hoppas det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s