Liite stressad

Jobbet har lyckats knöka ihop sig samtidigt som bokseptember går mot sin kulmen och skolan hojtar om utvecklingssamtal och öser över en nya dagar att hålla ordning på läsläxor, matteläxor, gympakläder, badkläder, utflyktdatum och annat skoj. Vi som trodde det skulle underlätta när båda barnen gick i skolan och skulle lämnas på samma plats. Jo.

Idag har jag kommit hem sent från jobbet (tog extra lång tid eftersom jag åkte med fel tunnelbana och fick vända. Igen.), ätit, lagt barn, slagit in läxböcker i Starwars-papper, skickat fakturor, uppdaterat min ”på gång-lista” i högerspalten och svarat på mejl. Jag skulle skriva, men nu är klockan snart elva och jag har inte börjat än.

Och så hittar jag på nya aktiviteter åt mig själv. Till exempel har jag fixat ännu en signering på bokmässan, i SPF Seniorernas monter i närheten av de litterära sällskapens scen. En liten monter, men den gästas även av Bodil Jönsson och Camilla Läckberg, bland andra.

På lördag packar jag böcker och rollup och signerar Dränkt i En annan bokhandel i Skärholmen i Stockholm. På söndag panikshoppar jag kläder till måndag/tisdag då jag packar böcker och rollup för att A: jobba på en kryssning med mitt  vanliga jobb och B: hålla föredrag om Dränkt för resenärerna. På onsdag ska jag andas, slita ut packningen och knöla ner ny för att på torsdag ta tåget till Göteborg och signera böcker i montern, mingla och dricka vin, fredag signera böcker i montern, mingla och säga hej till famijen som kommer ner, lördag, signera böcker i SPF Seniorernas monter på förmiddagen, stå på Biblioteks- och berättarscenen på eftermiddagen, äta 40-årsmiddag med syster och familjer på kvällen och dricka drinkar och kanske hänga på Park eller nån annan stans med maken framåt natten. På söndag ska jag äta hotellfrukost i lugn och ro med min man och sedan hämta barnen och ta tåget hem.

Och allt är jätteroligt när det väl händer. Men jag blir så uppvarvad när det är saker jag måste planera och komma ihåg och jag är rädd att glömma saker och missa tåg, och färjor och presskonferenser och möten och restaurangbokningar och badkläder och tänka ut vad jag ska säga på föredrag och allt vad det är. Jag får erkänna att jag är liite stressad. När jag väl är på plats går det bra. Det är som uppförsbacken i en bergochdalbana. Då man undrar vad man gett sig in på. Sedan börjar det roliga. Ska bli skönt när det brakar loss.

Annonser

14 reaktioner till “Liite stressad

  1. Oj, du har verkligen fullt upp! Men det låter samtidigt som en massa kuligheter! Är så imponerad över hur mycket du marknadsför dig själv, jag får nog vara glad om jag får till hälften! Njut av allt som händer men se till att planera in lite soff-tid efteråt så att du orkar med nästa händelsetopp också! 🙂

    1. Jadå, det är roliga saker. Idag ”råkade” jag göra det igen. Pratade med chefen för gården där jag var och skrev / fikade och kom överens om att jag ska vara där med boken på deras julmarknad i december. Men du kommer ju att ha en liten bäbis när din bok kommer, så du får verkligen vara snäll mot dig själv och unna dig att ta det lugnt. Och jag har blivit ganska bra på att tacka nej till saker också. (Och igår läste jag bok i badet, så jag slappar mellan varven :-)) Oktober blir soff-månaden!

    1. When it rains, it pours, som det heter. Jag får slå av på takten redan om drygt en vecka, så det här ska nog gå bra. Att ha det hektiskt till december låter värre. Hoppas du har roligt under tiden och åtminstone får några korta pauser däremellan.

    1. Jag ska göra mitt bästa 🙂 Jag gillar ju också när det händer mycket, ärligt talat, om jag bara ser ett slut på det. Och det gör jag ju nu. Det blir kul det här. Kram

  2. September är en galen månad. Rolig också förstås. Det gäller att andas bara och ta en dag i taget. Annars får man lätt tunnelseende. Lycka till med allt, ses på bokmässan i Göteborg.

  3. Oj oj oj. Blir lite matt bara av att läsa om din planer. Tur att du som du säger gillar när det händer saker. Håller tummarna för att all tajming funkar och att du får komma hem till en riktig slapparvecka efteråt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s