Vilken underbar dag!

Tada! Idag var det premiär. Min första skrivartorsdag. Från och med nu har jag en dag i veckan helt vikt åt skrivande (inklusive administration och andra författarrelaterade göromål.)

Dagen började fint med att jag inte behövde fixa mig, utan slafsade iväg med barnen till skolan – efter att ha ätit frukost med dem i stället för på jobbet – i slitna jeans, praktisk jacka och håret i en knorv. Lämningen tog längre tid än jag hade tänkt mig, men jag hann ändå med en kort morgonpromenad genom villakvarteren vid Långsjöns nordvästra spets. SÅ avslappnande, SÅ höstfuktigt mustigt fint, SÅ friskt och skönt att jag nästan blev sorgsen över att det var så länge sedan jag gick där senast. Varför blir det så?

Hemma igen var det snabbt ombyte och uppsnofsning som gällde, datorn i handväskan och rullväskan full med böcker för att åka till en gymnasieskola i Liljeholmen och lämna av en klassuppsättning av Dränkt. En kurs i kreativt skrivande ska läsa och sedan ska jag komma dit och träffa dem. Hur kul som helst.

På detta följde en dryg timmes cafésittning under vilken jag styrde upp första delen av mitt manus rejält. Jag har som sagt bytt ut karaktärerna och skrivit om början, och det var en enda röra med omskrivningar, rester som inte skulle vara kvar och en massa oklarheter. Jag startade ett nytt dokument och kom på en hel del nya scener som måste med.

Paus för dropin-klippning. Äntligen. Tänkte klippa mig innan sommaren, sen under semestern, sen efter semestern. Men det finns liksom aldrig tid. Nu fanns det tid. Så nu vågar jag visa mig på scenen på bokfestivalen i Kristianstad på lördag.

Lunch och mer manusroddande på annat café. Vi var många som satt med datorer vid borden. Länge.

Hann handla lite på Ica innan det var dags att åka hem. Kom till skolan nästan en halvtimme tidigare än jag brukar, kunde hämta barn i lugn och ro, och när jag kom hem hade jag så mycket energi att jag städade yngstas rum och vårt sovrum av bara farten.

Nu har jag skickat en faktura och packat väskan inför bokfestivalen (Susanna Alakoski pratar samtidigt som jag, så räknar inte med någon större rusning till mitt framträdande. Men kom gärna om du befinner dig i närheten!). Har fyra timmars skrivtid på tåget i morgon, och fyra timmar hem på lördag kväll. Festivalen började i dag, så flera kommer redan att ha pratat när jag dyker upp, men jag ska försöka hinna lyssna på några. Christoffer Carlsson, Louise Hoffsten, Susanna Alakoski, Anna Karolina, Katarina Wennstam, Ann Heberlein och Katerina Janouch är några av de större namnen. Extra bonus: Min bror har sagt att han ska komma från Malmö och lyssna.

Hoppas ni också har haft en bra dag. Längtar redan till nästa torsdag 🙂

Annonser

4 reaktioner till “Vilken underbar dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s