Vips så har nästan två veckor av semestern gått, utan att jag riktigt vet hur det gick till. Visst, veckan som vi var borta blev 10 dagar lång, och vi åkte inte riktigt på en gång utan var hemma ett par dagar först. Nu har vi doppat fötterna i havet i danska Bratten strand, 8-åringen har äntligen kommit loss med simningen ordentligt (tack kompisar som hyr hus med inomhuspool), vi har åkt härliga bergochdalbanor och charmiga tufftufftåg (5-åringen), gått i extas över starwarsscenarier (8-åringen) och sett världens största legomodell (X-wing) på Legoland, sovit på ett hotell med anor från 1400-talet, hälsat på familj i Malmö och klappat hund och hästar, och ridit i skogen (5-åringen) hos mer familj i Vimmerby.

Nu är vi hemma igen och äventyren forsätter. Idag har jag betalat en faktura till förlaget för böcker, skickat en faktura till en bokhandel för böcker, packat en signerad bok för en privat beställning och bokfört kostnaden (eller ja, sparat kvittot i alla fall) för det vadderade kuvertet med porto. Rafflande!

Men det har hänt mer uppseendeväckande saker än så kring boken under veckan som gått. Till exempel så har den här mycket trevliga recensionen dykt upp på Goodreads:

Och så har jag haft min signering på Vimmerby bokhandel. Se vilken fin skyltning de hade gjort i fönstret inför mitt besök.

Det har skrivits en del om köerna i Vimmerby nu på sommaren. De gick inte direkt fram till mitt signeringsbord. Men det här var min andra signering i en bokhandel och jag hade en mycket realistisk syn på vad jag kunde förvänta mig. Jag överträffade mitt mål, bokhandeln köpte dessutom in några signerade böcker för framtida bruk, jag träffade en författarkollega (Ylva Lee Lindell som skrivit fantasyböckerna Skogsblod och Eldbunden) och en redaktör från Epok-tiden (Erik Horned, numera på Swedish Zombie) och under tiden jag stod där fick jag och boken synas väldigt fint. Sådant får man räkna in.

För övrigt kan jag rekommendera ett besök i Vimmerby bokhandel om ni är i trakten. De har nya, stora lokaler med ombonat mörka bokhyllor och på barnavdelningen, som av förklarliga skäl tar upp en rejäl bit av butiken i Astrid Lindgren-land, finns en mysig läshörna.

Jag har skrivit i bilen, i hotellsängar, i hotellobbys, i vardagsrum, på altaner, bland kelsjuka hundar och pratglada barn. Är nu omkring 14 000 ord in i mitt vuxenmanus, vilket rimligen kan motsvara en sjättedel av ett färdigt manus. (Fast på riktigt kommer nog totala ordräkningen sluta betydligt högre än 80 000 ord för att sedan strykas ner, för det svamlas en del i den där texten för tillfället.)

Och Dränkt är med i Bonniers bokklubb! Senaste numret av Bokspegeln skickades ut igår och ser ut såhär. (Ja, ni får hålla till godo med oredigerade mobilbilder, jag har semester, okej?)

Och så här fint lyfts Dränkt fram på sidan där den är med. En glad överraskning att den visas så stort. ”Läsning för dig som gillade tv-serien Jordskott”

Nu återstår den eviga frågan: Kommer det att bli badväder innan sommaren är slut?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s