Kampen om tiden

Det är lustigt. Jag tyckte nästan att jag utlovade ett färdigt råmanus innan semestern om en dryg vecka. Undrar om det var innan jag kom på att jag ska resa till Dalarna  på 40-årsfest i helgen? Innan jag lade en kväll på att fixa en pdf att skicka med till butiker vid förfrågan om signering var det nog i alla fall. Och jag är ganska säker på att det var innan vi blev hembjudna till vänner i går. Definitivt var det innan jag bestämde med min syster att hon och hennes familj ska komma hit tisdag till torsdag nästa vecka. Och den här kvällen då? ja, den gick åt till att styra upp semesterplanerna och boka tågbiljetter för hela familjen fram och tillbaka till Bokmässan i Göteborg.

Så …

Men jag lovar att ge det en chans. Det kan gå. Och när det är klart kan jag få börja med min nya romanidé. Det ska bli roligt.

På tal om bokmässor. Programmet till Kristanstad Bokfestival 3-5 september är släppt. Jag ska vara på scenen på lördagen den 5. Några andra som ska vara med är Louise Hoffsten, Ann Heberlein, Katerina Janouch, Susanna Alakoski, Yvonne Hirdman och Katarina Wennstam, så fint gäng. Bor du i Skåne, så kom dit! 

Roligt i sammanhanget är att Kristianstadsbladet nämner Dränkt i en artikel om festivalen.

Och så blev klockan över elva ännu en kväll. Var tar tiden vägen?

Annonser

9 reaktioner till “Kampen om tiden

 1. Känner igen det där. Jag skulle skriva hela semestern men innan jag visste ordet av så var jag engagerad och bokad på alla håll och kanter av familj och annat roligt, så skrivtiden krympte snabbt som en isglass i sommarsol!

  1. Det är magiskt hur den bara försvinner. Å andra sidan så märker jag att jag blir mer fokuserad när jag inte har tid att svamla runt, så det kanske har nåt bra med sig trots allt.

 2. Kunde liksom skriva så där själv. Ändå medan jag tänker det så vet jag ju att så där går det ju varje gång. Att man tänkt, det ska bli klart och sen dyker nitton grejer upp som man ska göra, inklusive alla festligheterna då… och så tar man på sig nån 20e grej ännu, för säkerhet skull liksom.

  1. Ja, man har ju så oändligt med tid, så det går alltid att pressa in en till grej. Fast det visade sig att 40-årsfirandet blev riktigt produktivt. Fick skrivtid på tåget dit, i väntan på att festen skulle börja, i väntan på tåget hem dagen efter och under tågresan. Hade inte alls blivit lika mycket om jag stannat hemma. För att inte tala om att jag inte hade fått gå på fest då.

 3. Så är det ju men lite roliga semestergrunkor måste man också ha 🙂 Spännande med den nya romanidén tycker jag. Att det snart är dags att börja skriva på den, alltså. Men nää, jag planerar ju en Stockholmsrelease den 5:e september. Nu ännu inte helt klart med lokal, men ändå.

  1. Åh, typiskt med releasen! Hela september är knökat med aktiviteter, och samtidigt är det då alla ska släppa sina höstböcker, lagom till Bokmässan. Bara att inse att man inte kan vara överallt.

   Och absolut, roliga semestegrunkor och även roliga grunkor innan semestern, som det nu blev och blir måste man såklart ha. Det ger ju energi att träffa människor och ha roligt. Som bonus visade det sig att det gick att pressa in riktigt mycket skrivtid under en 40-årsfirarhelg 🙂

 4. Haha, jag så där är det ju ofta, särskilt på sommarhalvåret. Men bra att det gick att hitta skrivtid! Ibland tycker jag att det nästan är den bästa, den udda skrivtiden, den som man inte hade tänkt att man skulle få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s