Saker man gör

Vi ligger på rygg på golvet med handflatorna vända uppåt. Andas in genom näsan, fyller lungorna, först magen sedan hela vägen upp genom bröstet. Andas ut. Alla slappnar av och fokuserar så som yogainstruktören säger åt oss. Alla utom jag, som tänker ihop en historia om en galen yogainstruktör som ser ut över sina klienter och tänker ”Så lätt det vore att döda alla nu.”

Sånt kan man ägna sig åt.

Jag läste att Sofie Sarenbrant tänkte ”tänk om de inte vilar utan är döda” om folk när hon var på Yasuragi  och tittade ut över vilstolarna. Så jag är inte helt ensam.

Jag har sagt det förut, men nu är ett fullständigt råmanus riktigt nära när det gäller Drömfångaren. Igår skissade jag upp ett av de allra sista kapitlen. Dessutom har det tillkommit lite mer substans och förankring. Så idag var jag naturligtvis ivrig att skiva klart. Komma till slut.

Eller. Så valde jag att ägna kvällen åt att leta upp och titta på dokumentärfilmer om en viss historisk händelse. Ganska udda sysselsättning för att vara jag. Men allt har en anledning. Det var research för vad som förhoppningsvis blir nästa vuxenmanus.

Förutom det har jag varit på bokrelease med tung hårdrock när Mikael Strömberg släppte sin tredje skräckroman ”Vad gör dina barn när du sover?”. Jag har slappat i en vilstol i skuggan, ätit pizza, jobbat, grillat, hämtat, lämnat, invigt nya altanstolarna på framsidan, läst två deckare och en halv feelgood och luktat på schersminen som håller på att vakna till liv.

Två veckors jobb återstår innan jag har semester. Målet är att få ihop råmanuset till Drömfångaren innan dess. Jag tror det går vägen. Håll tummarna.

Annonser

2 reaktioner till “Saker man gör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s