Planen var att jag skulle skriva hela manuset från start till slut innan jag skrev ut det. Men det gick inte längre. Jag måste läsa och få överblick utan möjlighet att gå in och börja skriva om medan jag läser.
Det är nämligen det jag ägnat mig åt. Kastat mig in i mer eller mindre vilda ändringar, utan att ha full koll på om de kommer att funka eller inte.

”Ja! De ska såklart få reda på saken genom en dikt.” ”Borde inte vartannat kapitel vara hennes och varannat hans? Jag ändrar på en gång.” ”Vänta, kan en barnbok ha två perspektivpersoner, eller blir det för roddigt? Kanske bäst att jag ändrar tillbaka.” ”Vore det inte kul om vaktmästaren hade problem med …” ”Ska hon verkligen vara rädd för maskar?” ”Men nu är det ju en manlig huvudkaraktär rakt igenom, fast att det handlar om en kille och en tjej. Hur många sådana böcker finns det inte? Kan jag byta kön på dem?” ”Rektorn får vara en kvinna!”

Ja ni hör …

Så jag skrev ut klabbet. 120 sidor. Och gjorde ett rookie mistake. Jag glömde paginera. Så nu har jag 120 onumrerade sidor att hålla i schack. Önska mig lycka till.

Annonser

8 reaktioner till “Rookie mistake

  1. Så där håller jag också på i mitt pågående manus och det blir ju så jobbigt och ostrukturerat. Måste också skriva ut det, tror jag. Ska tänka på att paginera då 🙂 Du får väl skriva dit en nuffra för hand varje gång du vänder blad.

  2. Absolut, lika bra att slänga in allt och vrida om och göra det så rörigt som möjligt. Hur ska man annars veta vad som borde finnas. Så gör jag också. Och har för säkerhets skull paginerat som första grej för att vimsa omkring bland det opaginerade, inte kul. Du kan ju skriva in för hand… (jätteskoj att skriva in för hand)

    1. Jag skrev in för hand. Pö om pö blev det inte så ansträngande. Skönt att höra att fler är röriga i sitt skrivande. När jag tänker efter så har ju ofta sådana där senkomna idéer haft en klart positiv effekt på slutresultatet, så det är väl bara att bita ihop och tänka att städningen får ta lite längre tid än man tänkt sig 🙂

  3. Ja, det ska ju alltid strula någonstans när man skriver, du får se till att bunten inte åker i golvet, så går det nog bra 🙂
    Jag önskar dig stort lycka till och säkert får du kläm på karaktärerna också. Det brukar man få till slut.

    1. Tack! Det kändes faktiskt som om karaktärerna satte sig bättre när jag gick igenom texten på papper. Nu är jag redo att köra igång igen, med bättre koll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s