Signering bokad

Lördag 16 maj, 14.00 signerar jag Dränkt hos Bysis Bok och Papper på Södermalm i Stockholm. Väldigt trevlig och mysig bokhandel, värd ett besök. Kom gärna dit om du kan!

Det känns väldigt bra att ha någonting inbokat i närtid. Det är lätt att få känslan att man inte kan påverka vad som händer med sin bok. Några enstaka recensioner kanske droppar in fortfarande, men den första vågen av publiceringar och omnämnanden har klingat ut. Nu ligger det liksom i ”marknadens händer” om den fortsätter att sälja eller inte. Jag står vid sidan av och ser den åka upp eller ner på listorna hos bokhandlarna. Har gjort egna små lokala affischer som jag satt upp på anslagstavlor i Fruängen och Segeltorp bara för att känna att jag hjälper till litegrann. Och jag ligger på för att få till ett par signeringar till under våren. Nästa vecka har den funnits ute i två månader.

I september händer det desto mer. Då ska jag först vara med på bokfestival i Kristianstad, sedan delta i en seniorkryssning tillsammans med bland andra Alexandra Charles, Clabbe och Malena Ivarsson och slutligen vara med på bokmässan.

Mer då? Skrivandet står still, läsandet flyter desto bättre. Idéer ploppar upp och förkastas. Solen värmer ordentligt mellan varven och träden blommar. Jag har äntligen kompletterat min ansökan till Författarcentrum Öst. I morgon är jag föräldraledig med 5-åringen eftersom förskolan är stängd.

OCH. Jag har fått ett första svar på en bilderbok (text till en) som jag skickade in för några månader sedan. En standardrefusering. Men loppet är inte kört. Väntar fortfarande på svar från ytterligare ett par barnboksförlag. Och bara det att det händer någonting med en annan text är ganska skönt. (Ja, och så är det ju novellantologin som släpps i höst också, förstås.)

Nu MÅSTE jag börja skriva. Kanske redan i helgen. Fan trot.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s