Du har ju hela helgen på dig

Mitt så kallade skrivande fortsätter i samma stil.

Måndag kväll: Förberedde föredrag. Maken tramsar om hur dåligt han mår. Mår jag också dåligt? Sov i princip ingenting. Vilket jag inte gjorde natten innan heller.

Tisdag kväll: Höll föredrag. Succé! Jag dopade mig med allt vi hade hemma innan. Ipren, nässpray, Pepcid – you name it. Gick i sömnbristkoma och trodde jag skulle få ställa in flera gånger under dagen. Och så bara … stod jag där och (om jag blygsamt får säga det själv) rockade. Publiken var lika blygsam, ungefär 15 personer totalt. Tydligen blev jag utkonkurrerad av nåt kundjippo på Ica Kvantum (glamouren), men det gjorde ingenting. Det var roligt, de lyssnade, de köpte böcker (sålde 8 stycken vilket känns helt ok eftersom flera var par och jag dessutom fick betalt och blommor.) Jag gör gärna om det. Dessutom hade jag alltså lyckats skicka det där nyhetsbrevet tidigare på dagen. Sov gott!

Ondag kväll: Releaseparty för Leffe Delos bok Havrefarsan. Jag firade att veckans två orosmoment var avklarade genom att dricka Fireball, äta hästgodis (tilltugget var knäckebröd och morötter för att hålla temat) och skåla i vin. Och öl.

Torsdag kväll: Kraschade ganska mycket i soffan. Jag visste ju att jag skulle få skriva på fredag!

Fredag: Hämtade barnen tidigt och åkte till körsbärsträden i Kungsträdgården, fikade på stan, firade Världsbokveckan genom att tvinga sonen att viska fram ”Läsa är kul” på Akademibokhandeln så han fick en gratis bok (min bok hade avancerat från understa hyllan till mittenhyllan) och köpa lite andra böcker.

Dagen innehöll även några timmar för skrivande! De gick raskt åt till att ta fram nya fakturamallar, ta reda på momssatsen för förskott, föra över pengar hit och dit för bokbetalningar, försöka boka in en signering och posta ansökan till Författarcentrum.

Tur då att hela helgen fanns kvar!

Nu är det lördag kväll. Jag har hittills inte skrivit ett ord (värmer upp med det här blogginlägget) utan varit på SciFi-mässa med barnen, sett sonen lära sig fäktas med lasersvärd av Obi-Wan och – om vi nu ska låtsas att jag ”skriver” träffat både skräckförfattaren Mikael Strömberg (som kommer med ny bok på Eskapix inom kort) och Undrentide-Elin samt köpt en bok av den senare, skriven av en gammal Uppsalakompis  till mig, nämligen Fredrik Brounéus The Prince of Soul and the Lighthouse (skriven när han bodde på Nya Zealand därav engelskan).

Så, halva helgen har gått. Men halva är kvar. Kanske dags att börja skriva nu eller? Har 40 fina minuter på mig innan jag måste lägga barnen. (Maken är på fotboll om ni undrar.)

Annonser

3 reaktioner till “Du har ju hela helgen på dig

  1. Jag tänkte först skriva: hoppas det gick bättre idag, med skrivandet! Men nu ångrade jag mig och vill istället säga: jag hoppas att du har ägnat hela dagen åt välförtjänt vila, det tror jag att du behövde. Bättre lycka nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s