Släpp manuset

Idag är det premiär.

Jag ska prata i närmare en timme för folk som betalat(!) för att lyssna. Mycket märklig känsla, men det ska bli kul. Och jag tror att det kan bli ganska bra.

Det är bara det att jag inte har sovit på två nätter av egentligen ingen anledning alls mer än att jag är allmänt kass på att sova, lite stressad, lite nervös, lite rosslig och har en dotter som gärna ligger i vår säng och sparkas. Nu går jag runt som en av statisterna från Walking Dead. På något sätt har jag åtminstone lyckats få iväg ett nyhetsbrev – trots helt nytt system. Så någon slags verksamhet finns det långt där inne bland vindlingarna.

Jag har ägnat ett par dagar i olika omgångar åt att fundera över vad jag ska säga under föredraget. Skrivit ett detaljerat manus, försökt lära mig det hyfsat utantill med hjälp av stödord på manuskort, och sedan insett att det med största sannolikhet blir betydligt bättre utan.

Om någon frågar mig om vad Dränkt handlar om – så kan jag svara utan att läsa anteckningar. Samma sak om någon frågar om hur vi gjorde omslaget, hur lång tid den tog att skriva, hur man märker att Segeltorp finns med i boken, vad som egentligen hände med mitt förlag, när jag hittar skrivtid, vad jag skriver på nu, varför jag skrev boken och vilka teman den innehåller.

Så nu har jag snarare stödrubriker istället – och så gäller det att spåna loss lagom mycket så att vi täcker tiden. Det kan visa sig bli katastrof i mitt sömnomtöcknade tillstånd, men friskt vågat …

Får jag hjärnsläpp så läser jag högt ur boken.

En sak står dock klart och tydligt på min lapp. Under ”Presentation” står mitt namn. En gång pratade jag nämligen i sju minuter om #Älskanoveller, men jag glömde säga vad jag hette.

Håll tummarna.

Annonser

14 reaktioner till “Släpp manuset

      1. Jag visste väl det 🙂 Jaha, var Anneli där! Det är hennes dotter som flyttade till Piteå och indirekt satte igång vår flyttprocess också… Hur kom det sig att ni kom in på mig? 🙂 🙂

      2. Hon frågade helt bara sådär om jag kände dig 🙂 Kanske tänkte att Segeltorpsförfattare hänger ihop. Eller sån har hon sett oss här på bloggarna. Roligt i vilket fall.

  1. Fick en gång rådet av en himla van talare att skriva rubbet, varenda ord jag ska säga, inklusive namn och vad jag nu vill säga om mig. Och sen just öva mig. För att om man har grunden så kan man göra utflykter sen, när man vet att man kan hitta tillbaka.

    1. Då gjorde jag alltså rätt utan att veta det. Fördelen med att skriva ner allt är förstås att man tvingas tänka igenom och formulera i förväg och har det färskt i huvudet. Det funkade hur som helst riktigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s