Skrivarvecka?

Det där med skrivande, det innehåller ju så många andra saker än att just skriva. Väl?

Måndag

Den här veckan började med vabb. Det är ganska många veckor som börjar eller slutar så just för tillfälle. Jag ägnade tid åt att skriva – anteckningar om vad jag ska säga på föredraget nästa vecka. Efter att jag och det sjuka barnet hade avslutat ett parti Hello Kitty-Bingo och innan vi skulle börja med Ballong-lotto så såg jag ett meddelande från en lokaltidningsreporter som ville att jag skulle ringa upp så snart som möjligt. Jag ringde, och vips befann jag mig mitt i en intervju. Hörde mig själv boka in tid med fotograf på onsdag. Det går ju bra, för jag hämtar barnen då och kommer hem lite tidigare. Först senare insåg jag att det är simskola på onsdagar. Det löser sig.

Tisdag

Jobbet har flyttat. Bara en port bort, men ändå helt annorlunda. Idag var första dagen för mig i våra nya fina loker. Man inser hur  mycket man går på autopilot i vanliga fall, när det plötsligt blir ett projekt att gå och hämta kaffe (Var ligger köket? Kaffemaskinen är inte inkopplad än. Ligger assietterna i en låda numera?) eller gå på toa (oj, det här var visst städskrubben). Till och med datorn och tangentbordet kändes fel eftersom mitt bord numera står åt ett annat håll än jag är van. Och tre (3!) uttag till två datorskärmar, en dator, ett höjbart skrivbord, högtalare, laddare till telefonen som numera ingår i en ”mobil växel” och skrivbordslampa inte är annat än skrattretande. Efteråt fortsatte jag skratta när jag träffade en rolig skrivarkompis för mat och vin och prat om recensioner, bostadsområden, uppföljarångest och annat viktigt. Räknas väl nästan som skrivande? På vägen dit ringde kulturföreningen jag ska prata för. En vecka kvar.

Onsdag

I morgon ska jag jobba, hämta barn, lämpa över barn på maken som kör dem till simskola medan jag träffar lokaltidningsfotograf och plåtas på representativ plats. Klart skrivrelaterat.

Torsdag

Efter jobbet är det releasefest för att fira Anders Fagers medverkan i finsk (!) novellsamling. Att fira skrivande är väl också att skriva?

Fredag

TGIF! Äldsta barnets föräldradagar är farligt nära att gå upp i rök. Så på fredag börjar jag plocka ut de som är kvar, vilket betyder att våren kommer att bjuda på flera korta fredagar för barnen och förhoppningsvis (håller tummarna) mer energi till att skriva (ja, jag menar skriva som i skriva) för undertecknad.

Nu ska vi bara hålla oss friska också.

Annonser

8 reaktioner till “Skrivarvecka?

  1. Jag säger: o ja! Skriva är mycket annat än skriva. Jag ägnar veckan åt att träffa folk och sitta på möten, ja och åt att gå omkring. Mycket viktigt med tankearbete och så ska man ju ha kaffe, var det än finns…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s