Jag läser, jag läser

Under allt för lång tid har jag saknat ro – och tid – att läsa. Jag har börjat på böcker, lagt dem ifrån mig, börjat med nåt annat. Till slut lovade jag mig själv att nästan bok jag började på skulle jag banne mig läsa ut. Det råkade vara Richard Fords Canada. På engelska alltså. Med liten stil.

Hittills har jag hört ungefär ett dussin personer säga saker som ”jag orkade inte läsa ut den” eller ”enda anledningen till att jag tvingade mig igenom den var att jag hade lovat mig själv” eller ”ett tag tänkte jag att jag skulle skrika om jag behövde läsa ett enda ord till om gåsjakt.”

Jag har hållit på i tre fjärdedels evighet och har 100 sidor kvar, av ungefär 550. Det är inte det att den är dålig. Den är bara så seg. Tänkte belöna mig själv med Keplers Stalker efteråt.

Så åkte jag till Falun förra lördagen och köpte en bok. Och så gick jag på release i torsdags och köpte en till bok. På mindre än en vecka har jag läst ut båda två. Svept dem. Gabriella Ullberg-Westins deckare Ensamfjäril och Åsa Bonellis chick lit Stanna innan du går. Så fort jag bröt mitt löfte och lämnade Canada så lossnade proppen. Jag kan läsa igen!

Nu har jag börjat på Stalker. Canada kanske jag läser ut någon annan gång. Eller inte.

Hänt sedan sist:

Jag har fått en förfrågan om att hålla i en workshop om skrivande. Enligt min nya policy att tacka ja till allt som verkar lärorikt så …

Och så det roliga jag hintade om för några inlägg sedan. BTJ (Bibliotekstjänst) har recenserat Dränkt. Blir man recenserad där ökar chansen att boken köps in till bibliotek. Och får man en bra recension ökar den ännu mer. Jag har fått en bra recension!

Annonser

12 reaktioner till “Jag läser, jag läser

 1. Haha, förlåt men vad var det jag sa om Canada 🙂 Jag är också sugen på att läsa båda de böckerna som du just har läst. Efter att jag läst klart din alltså. Har en tredjedel kvar ungefär. Kommer på mig själv med att gå omkring och tänka på Unn om dagarna 🙂

  1. Det låter bra det 🙂 Jag har inte gett upp Canada helt, samlar kraft. Fast jag är inte jättenyfiken på hur det går måste jag erkänna… Ja okej, du sa ju det 🙂

 2. Det är rätt, man ska lägga ifrån sig böcker som dödar läslusten, det är ingen mening med att läsa dem om man inte är tvungen. För man ska ju tycka att det ger nåt. Helst.

 3. Jag har slutat tvinga mig att läsa ut böcker jag inte gillar. Visst, jag ger dem en chans men är jag fortfarande uttråkad efter hundra sidor då får det vara nog. Spännande med föreläsningen och himla stort grattis till recensionen!!

  1. Visst är det spännande, och tack! Jo, du har ju rätt. Men jag hade redan lagt ner så många böcker mest på grund av rastlöshet och för lite tid, så jag bara bestämde att nu måste jag verkligen läsa ut en bok, Synd bara att jag valde just den boken.

  1. Det är bra att du prioriterar 🙂 Mitt tips, läs Kanada på svenska. Då går det snabbare. (Fast det är ju jättemånga som hyllar den. Har du tur så hör du till dem.)

 4. Hurra för att Bibliotekstjänst har recenserat Dränkt och att du har fått en välförtjänt bra recension!
  Jag började läsa Kanada (på svenska) förra året. Dittills hade jag bara hört personer höja den till skyarna. Medan jag själv tappade sugen efter en tredjedel. Anklagade nästan mig själv för att vara korkad – den skulle ju vara så förbaskat bra! Men nu när flera har bekänt färg så känner jag mig lugn 🙂

  1. Ja, hurra! Och vad skönt att höra att fler gått på grund 🙂 Faktiskt så är blurbarna på baksidan så pretentiösa och högtravande att jag inte ens förstår dem, fast att jag läst engelska på universitetsnivå. Kanske borde varit ett varningstecken 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s