Du har ju hela helgen på dig

Förberedelserna är i full gång. Idag har jag bokat hyrglas till releasen och burit hem åtta kilo chokladpraliner från vår lokala godisgrossist. Igår köpte jag tillbringare och plastglas om folk vill varva med vatten samt ägnade mig åt ytligheter som att klippa topparna och köpa strumpbyxor och smink (efter att maken påmint om att han var borta hela dagen på fotbollsderby så att jag var själv med barnen, och dottern senare gjorde klart att hon vägrade bli lämnad på kompisens kalas så att jag och sonen var kalasgisslan i två timmar.) Release-listan krymper. Det är väldigt skönt, för jag har så himla svårt att sova när jag inte har kontroll. Och det är inte bara bokrelease för Dränkt som gäller den här veckan.

I morgon fyller sonen åtta år! Så det har fixats med det också. Presenter, såklart. Och jag har bokat bord på hans favoritrestaurang HO’s. Kalaset äger rum på söndag, två dagar efter releasen, och det är SÅ skönt att vi för första gången faktiskt ska leja ut det till ett lekland. Egentligen är jag emot, men skulle vi ha fixat det hemma nu tror jag att jag hade brunnit upp. Inbjudningarna tar maken hand om, så jag har släppt det. Nästan.

Det är ju meningen att man ska jobba den här veckan också. Skicka nyhetsbrev. Gå kurs. Lite sånt. Och maken har feber. Litet orosmoment, men det går nog över och förhoppningsvis blir ingen annan smittad.

Så. Jag tänkte koppla av med att läsa en ny bok. Dränkt heter den.

Ni vet den där bergochdalbanan mellan hybris och misär? Den som man upplever under hela skrivprocessen. Den som man upplever under hela redigeringsfasen. Den som man upplever medan man väntar på svar från förlag. Man skulle kunna tänka att den går över när boken väl är klar. Det gör den inte.

Annonser

2 reaktioner till “Du har ju hela helgen på dig

  1. Oj, det låter lite mycket så här på samma vecka! Håller tummarna för att allt ska förlöpa så smidigt som bara möjligt.

    Och det där med hybris och misär. Ja, jag gissar att det liksom aldrig går över. Vilken känsla det måste vara. Bästa och värsta samtidigt, när man håller sin bok i handen. Men ändå mest bästa va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s