T minus 19 days

Igår öppnade jag inte datorn. Jag bar med mig den i väskan hela dagen, men den där kreativa fikastunden infann sig aldrig när jag var och handlade (födelsedagspresenter till sonen som fyller 8 och systerdottern som fyllt 2). På kvällen åt vi tacos och slappade framför melodifestivalen, som ingen riktigt orkade titta på, hemma hos kompisar. Och när vi var hemma igen och barnen lagda kollade jag och maken på första avsnittet av True Detective på play.

Jag får se upp med mitt tevetittandet, nu börjar jag samla på mig väl många serier. GoThr, Jordskott och True Detective. Deckarna är slut, men Babel börjar snart igen. Och så ser jag gärna Husdrömmar, Drömhus för halva priset, Hela England bakar och sånt när det råkar dyka upp. Å andra sidan så skriver jag ganska bra framför teven, så det jämnar kanske ut sig.

Idag har jag öppnat datorn, men inte för att skriva. Än. Istället har jag mejlat om releasepartyt, mejlat med förlaget, skrivit kommentarer på ett par noveller jag lovat läsa och mejlat dem, betalt fakturan för Bokmässan Dalarna 21 mars, samt kollat hotell och tåg till Falun och tillbaka.

Sportlovsplanering, födelsedagskalasplanering och packning inför morgondagens jobbresa till Göteborg återstår. Och nu börjar det bli dags att komma igång med maten. Jag har inte ens varit ute fast att solen strålat på nyfallen snö. Skäms på mig. (Jag har inte ens kommit ur mysbyxorna om jag ska vara ärlig.)

Igår var det 20 dagar kvar till releasen. Idag är det alltså bara nitton dagar. Det börjar bli pirrigt. Snart kan folk läsa min bok. Och snart kan folk tycka till om den, och recensera den…

Annonser

4 reaktioner till “T minus 19 days

  1. Åh, vad jag gillar husprogrammen! Förstår inte riktigt varför … Kanske finns det någon koppling mellan romanbygge och husbygge?
    Bra att du tar det lite lugnt så här före stormen. och nu bara 18 dagar kvar.

    1. Kanske det? Jag har alltid gillat hus. Promenera i villaområden tex. Och titta på planlösningar och fantisera om hur de skulle kunna göras bättre. Och nästan varenda lägenhet som vi har tittat på kommer jag ihåg. Min syster blev arkitekt, det kanske är det där kreativa som spökar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s