Inget om inget

Jag har överlevt årets första arbetsdag. Det var, som vanligt, inte alls så farligt som jag hade föreställt mig, trots isregn och tåg som togs ur trafik. Men jag hade inte haft någonting emot att vara ledig lite (mycket) längre. Tre veckor har liksom gett mersmak.

Ändå är det trevligt med viss vardag. Som att Game of Thrones börjat sändas igen (jag håller mig till SVT-säsongerna), att jag hittade en chokladbit i skrivbordslådan på jobbet och att just den här ”måndagen” var en torsdag.

Förrådet är inte färdigbyggt och råmanuset hann inte bli klart innan jullovet tog slut, men det gör ingenting. Kanske blir en av sakerna färdiga redan i helgen. (Lägger mina pengar på råmanuset, det kommer att ta månader innan vi hittar hallmöbler som alla kan leva med.)

I tisdags hade jag besök av en journalist med det vackra namnet Frida. Jag piffade upp kring förrådsbygget i hallen så gott det gick och hon höll sig snällt i köket och vardagsrummet 🙂 För en som är nybörjare på att befinna sig ”framför pennan” (jag är ju i regel själv den som skriver artiklarna) så var det nervöst, men samtidigt är det ju trevligt att helt oblygt få prata om sig själv och sitt skrivande … Om någon vecka är det tänkt att artikeln ska dyka upp i lokaltidningen.

Och nästa vecka är det träff med en liten skrivcirkel som jag är med i. Det blir vår andra träff. Första gången var samma dag som jag fått beskedet om Epoks nedläggning. Undrar om det finns några dramatiska nyheter att komma med den här gången.

Annons

10 svar till “Inget om inget”

  1. Vad kul med intervjun! Vilken lokaltidning är det? Och lyxigt med skrivarcirkel. Jag håller tummarna för att ni slipper dramatiska nyheter (i alla fall av den dåliga sorten) och kan ägna er åt skrivandet istället!

    1. Södra sidan heter tidningen. Skrivarcirkeln ägnar sig i ärlighetens namn mest åt att prata skrivande, men det är just vad man vill göra ibland 🙂

  2. Är också lite splittrad till att påbörja arbetsveckan igen. Skönt med rutiner som innebär även rutiner för skrivandet men det var så nedrans skönt att ha massor med skriv- och lästid och hemmamyskläderna var på tok för sköna..
    /Heléne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: