Bakom scenen och kidnappningslåda

Som ni kanske minns var jag lucka nummer 16 i Eva Karlssons fina julkalender med författare på bloggen ”Det måste kännas på riktigt”. Nu har Eva gjort en uppföljning till kalendern, där vi får veta vad som försiggick bakom kulisserna. Jag är med här också. Du hittar inlägget här: 

Idag, denna årets första dag, har också de nya Debutantbloggarna presenterats. Extra roligt eftersom jag ”känner” två av dem. Fredrik Frängsmyr, som jag träffade på Bokmässan, åt middag och diskuterade Gaiman med, och Thomas Årnfelt, som jag följt på bloggen Skrivkällaren. Fredrik Frängsmyr debuterar med Arytmi på Mörkersdottir och Thomas Årnfelt med Incidenten i Böhmen på Undrentide. Tillsammans med skräckdebutanten Johan Ring är det alltså tre debutantbloggare som rör sig i samma genrer som jag. Det blir kul att följa. Såklart blir det också spännande att läsa om Felicia Welanders och Christina Lindström Anderssons (ett längre författarnamn än mitt, bara det) debuter. Jag hoppas att de kommer att skriva en del om marknadsföringen av sina böcker, för det är jag intresserad av.

Annars då? Som för många andra idag – trött. Vi har hållit igång sedan vi kom hem från julfirandet i lördags. På söndagen inhandlades reglar, cirkelsåg lånades in, hallen mättes upp och bygget började. På måndagen fortsatte det, fler reglar och plywoodskivor. Nu har vi ett förråd i hallen(!) och en plats för klädstång och en för sittbänk / hatthylla på utsidan. (Tapetsering och möblering återstår – just nu liknar det mest en gigantisk låda att förvara kidnappningsoffer i, så mycket att vi fick en rulle gaffatejp och en ögonbindel av våra vänner…)

På tisdagen var det så dags att börja tänka på nyårsfirandet, eftersom vi bjudit hit två barnfamiljer, hade sågspån i hela huset och fortfarande inte bestämt menyn. Dessutom skrev jag inlägget till Evas blogg ovan. Och igår var det alltså nyårskalas. Barnen fick snacks och festis, köttfärssås och spagetti och glasstrutar med strössel. De vuxna fick snittar och bubbel, carpaccio med ruccola och parmesanost, lammstek med jordärtskocksgratäng och rödvinssås samt vit chokladcheesecake. (Någon mer än jag som tänkte på hur lätt ett pistolskott skulle kunna döljas under fyrverkerierna kring tolvslaget?)

Nu har de övernattande gästerna lämnat oss efter ägg och bacon-frukost, de salta pinnarna är uppsugna ur mattan, allt som ska handdiskas står fortfarande i travar på diskbänken och vi unnar oss med gott samvete en heldag i soffan.

Försöker peta på min barnbokstext, jag skrev en ny inledning här om natten när jag inte kunde sova, och den ändrar tonen på ett sätt som jag tror är positivt. Jag har skrivit för ”vuxet” innan. Men som sagt, trött. Har inte gjort mycket mer än att klistra in mitt nya stycke och sedan suttit och tittat på det. Kanske blir det inte mer än så idag, och det är helt okej.

Hoppas ni har en riktigt skön första dag på 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: