Vad gjorde jag nu?

Segeltorps kulturförening har hittat mig på Facebook (tack sociala medier) och bett mig att hålla ett föredrag om Dränkt. Spännande och hedrande och fantastiskt roligt. Jag har såklart tackat ja, men… Jag ska prata i en hel timme. EXKLUSIVE frågestund!
Jag har pratat inför folk i olika sammanhang flera gånger, men som längst kanske en halvtimme. Det här är dubbelt upp. Vad i hela friden pratar man om så länge?

Jag tror det var Susanne Ahlenius som uppmanade till att göra någonting man inte vågar varje dag. Det här får räknas som en sådan sak.

21 april är satt som preliminärt datum, så jag har tack och lov gott om tid att tänka. Och har jag väl gjort det en gång (pratat alltså, inte tänkt) kan jag ju göra det fler om möjligheten skulle råka dyka upp.

Skrivandet då? Ja, det var ju meningen att jag skulle skriva järnet under jullovet. Och nu har mitt jullov börjat.
Hittills har jag inte ens öppnat datorn (skriver det här på mobilen.) I stället har jag varit på fredagsmiddag med redaktionen, städat huset, varit på dammiddag till sent in på lördagsnatten, sovit länge, handlat med familjen och slöat i soffan.

Glad fjärde advent! Nu blir det ljusare igen.

12 reaktioner till “Vad gjorde jag nu?

  1. Ja, nu blir det ljusare igen. På alla fronter känns det som. Tror att det är bra att låta bli att öppna datorn ibland. Man blir mer sugen. Kul med föredraget och att det ligger lite fram i tiden så att du hinner tänka ut vad du ska säga i lugn och ro. Jättebra början inför allt som kommer sedan. 🙂

  2. Vi utmanar oss hela tiden Frida 😉 och det där kommer du klara galant! När du har fått ihop ett manus ta tid och se hur långt det är. Människor gillar att höra om vår skrivprocess för som sagt 1 av 3 vill skriva en bok. Vi gör något många bara drömner om och aldrig tar tag i ❤️ kram

      1. Tänk som en dramaturgisk kurva och bygg upp storyn och fyll på. Prata långsamt och se till att ha ett vattenglas, ta en liten paus och drick. Om du gör det på 45 min eller en timme kanske inte spelar så stor roll. Högläsning är bra! Jag håller tummarna!

  3. Jag hade samma ”problem” i höstas. En timme. Bara jag! Men det löser sig, tipsen du redan fått är bra: läs högt och berätta om processen med din bok. Hur föddes tanken, hur har du jobbat under tiden, var allt glasklart eller stötte du på motstånd? Bjud på motgång och medvind. Jag läste några blogginlägg från tiden då jag var mitt uppe i processen, det blev lite roligt eftersom jag tog ett av mina många exempel om konsten att skjuta upp själva skrivandet.
    Lycka till, det kommer att gå galant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s