Skriva bör man

I allt ståhej kom jag helt av mig i skrivandet. Min tillspökade deckare hann komma nästan 18 000 ord framåt under första halvan av NaNoWriMo (totalt 37 000 ord), men sedan kom slutredigering i vägen och därefter förlagsjakt.

Inte har det blivit några lussekatter bakade heller. Förra helgen var jag halvsjuk och har gått omkring som draken med de röda ögonen hela veckan. (Måste verkligen skaffa nya glasögon så jag kan se vettig ut även när inte linserna funkar.).

Den här helgen hade dottern femårskalas för sina kompisar, vilket avslutades storstilat med att hon vaknade och kräktes i natt. I dag har vi alltså inte gått på glöggmingel hos grannarna som det var tänkt, utan tillbringat andra advent i karantän med lakanstvätt och allmänt pyamashäng medan vi försökt att inte känna efter om vi nog inte mår lite illa i alla fall.

Men. Lite skrivet har det faktiskt blivit. Närmare bestämt två kapitel barnbok. Det går inte snabbt, och kapitlen är inte särskilt långa, men det är i alla fall en början. Och lite kusligt är det allt. Med den där skuggan utanför häcken, och det plingande ljudet och den kalla vinden som får det att rassla i löven. Med mannen som väntar i mörkret. Då kan man ha överseende med att ett av kapitlen i mitt synopsis är beskrivet som ”Någonting verkligt dramatiskt händer.”

Lussekatter säljs för övrigt både i matbutiker och på konditorier, och i skenet från tända ljus blir inte sjuklingskaoset lika framträdande. Önskar er en trevlig adventskväll.

6 reaktioner till “Skriva bör man

  1. Tufft att få skrivet mellan kalas och kräksjuka. Samtidigt är det kanske just skrivandet som håller en i rätt läge när annat är knepigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s