Nej nu…

… får det faktiskt bli ändring. Jag vet att det inte går att skriva på topp och jättefort hela tiden. Men det här manuset har rört sig framåt i ultrarapid, och sedan bakåt. Jag måste ge mig själv en liten utmaning åtminstone. Något skrivmål vågar jag inte sätta, risken för tappad sug känns för stor just nu. Men: Hädanefter ska jag baske mig öppna manusdokumentet minst en gång varje dag. Så, nu är det sagt. Ni är mina vittnen. 

Idag har jag öppnat datorn för att… läsa pizzamenyn (vi har monterat garderober hela dagen. Inte det lättaste när man måste kapa av dem först, kan jag säga.) Men nu blir det manus. Bättre sent än aldrig.

4 reaktioner till “Nej nu…

 1. Tror det är ett bra mål. Själv satte jag, när det gick trögt, målet ”100 ord”.
  Tanken var att det kan man oftast pressa ur sig, och blir det inte mer så blir det iaf något.
  Den viktigaste effekten av det var dock just det du skriver – att jag öppnade manuset varje dag (nästan i alla fall) och att jag läste igenom vad jag skrivit hittills i det kapitlet. I sig gjorde det att jag höll texten levande och kortade startsträckan varje gång.

  Lycka till!

  Förresten: är det en ”fortsättning” eller ngt helt fristående?

  1. Tack för lycka till:et. Det känns redan som jag är mer motiverad. Hoppas det håller i sig. Och som du säger, bara med kortare startsträcka är mycket vunnet.

   Det jag skriver nu är helt fristående och dessutom i annan stil. Men jag funderar på att blinka till den andra boken lite grann bara för att det skulle vara kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s