Överraskad

Planen för dagens kapitel var ganska utförlig. Den involverade en slags reseplanering med förhinder. Men precis när jag började skriva kom jag på att jag inte förklarat en sak. Och rätt vad det var satt en snusdrällande morfar där. Knappt 600 ord senare hade min karaktär fått en rejäl konflikt med sin familj, en olycklig ungdomskärlek som fortfarande spökar, pengaproblem och en fäbless för marinerad vitlök.

Hen har däremot fortfarande inte planerat nån resa. Jag får göra ett nytt försök i morgon.

Och datorn funkar! Med ny version av Word. Den är ful och lite ovan, men den har min älskade funktion med navigeringsfönster. Älskart! Använde det aldrig förut, sedan råkade fönstret öppnas av en slump i slutarbetet med Unn-manuset, och nu kunde jag visst inte tänka mig att skriva utan det. 

Annonser

7 reaktioner till “Överraskad

    1. Navigeringsfönstret är världens bästa! Visar alla rubriker i ett register, så man lätt kan knappa mellan olika kapitel bara genom att klicka på rubriken. Man hittar det under menyn ”Visa” i Word (i den här versionen jag har nu i alla fall, i förra versionen lyckades jag tappa bort funktionen…) Under arbetet så döper jag dessutom kapitlen till namn som ”5 – turistbyrån” så att jag kommer ihåg vad som händer i vilket kapitel. På köpet får man överblick.

      1. Ah, ja, något sånt har jag gjort i det senaste manuset jag skrev på med. Himla fiffigt. Plus att jag hade en överrubrik med vilken karaktärs pov man är i och sedan kapitelnumret. Det liknar scrivener lite fast lättare att hantera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s