Hej, hej. Jag skriver inte, men jag lever. Och läser. Och äter choklad.

4-årskalas för kusiner, 4-årskalas för dagis och besök av mormor och morfar är avklarade. Presenterna inför den faktiska 4-årsdagen är inköpta och inslagna. 13-årsdag med maken färdigfirad och till och med ett par julklappar inköpta.

Inser att jag missar Under the dome minst två veckor i rad, men vad gör det. Jag läser. Myst mig igenom Anna Keilers Nyckeln till det förflutna bland spöken, hästar och spirande romanser och är halvvägs igenom Nyckeln, sista delen i Engelsforstrilogin.
Sara BE och Mats S levererar igen. Två saker slår mig. Ok tre.

Nr 1: Herregud vad det händer saker! I slutet av så gott som varje kapitel är det en twist, en avslöjad kärlek, hemlighet, dödlig fara, läskig grej så att man bara måste läsa nästa kapitel också.

Nr 2: Alla (huvud)karaktärer bär på någon form av tvivel på sig själv, dåligt självförtroende, självförakt, ånger, känslor av otillräcklighet eller osäkerhet. Det är det som ger dem så starka röster, och som gör dem så levande.

Nr 3: Har de läst Mias Martrådar? Det knyts upp minnen, trasslas ut knutar och binds ihop som om Mati själv vore på plats.

Och årets första? Ja, säsongens första i alla fall. Mina föräldrar hade med sig den här:

20131208-222348.jpg

Annonser

10 reaktioner till “Årets första

  1. jag är så speciell, så jag tycker faktiskt om körsbärslikören 🙂 Brukar få ha den för mig själv medan alla andra hugger efter trillingnöten. Ja, kombon spöken och romantik är inte så tokig.

 1. Ha ha. Tror nog att Mats och Sara klarar bra av att knyta trådar alldeles utan att ha läst Martrådar. Men blir väldigt glad över tanken och jämförelsen.

  Själv sitter jag och läser George R.R. Martin och tänker, ja, ja, just så, det där ska jag komma ihåg inför nummer tre. Man blir så glad över sånt ju, när man får idéer och av bra läsning.

   1. Eller så tror jag inte att de har haft tid att läsa nåt alls medan de slitet klart med Nyckeln samt turnerat runt helt galet mycket och pratat här och där. För då blir det inte tid till läsning…

 2. Åh vad jag är avis på din Aladdin-ask just nu..
  Låter hemskt bra med twister i varje kapitel, sånt gillar jag. Ser fram emot att ta mig an Nyckeln. Och Mias Martrådar för den delen, har inte kommit dit än, man spar det bästa till sist 🙂
  /Heléne

  1. Då har du läsning att se fram emot! Det är inte jag som tömmer pepparkaksburkar, godispåsar och snackspåsar här hemma i vanliga fall, men när det gäller Alladin-askar gäller det för de andra att hålla sig framme om de vill ha nåt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s