400 000 tecken blir en bok

400 000 tecken blir en bok skrev jag högst upp på bloggen när jag började skriva här i januari eller februari. Nu har jag snart 500 000 tecken, 400 000 utan mellanslag. Och ”boken” är nääästan klar. Slutstriden är avklarad och två av tre epilogavsnitt är skrivna. Några mindre ändringar ska in i den senare halvan av boken, men det är inte mycket alls. Mest korr.

Sen är den nääästan klar. Så klar den kan bli i det här skedet.

Jag ropar hej och ropar hej och ropar hej, men förbaske mig, snart ska den väl gå att skicka till ett par testläsare i alla fall.

Det är bara det att det där med testläsare känns läskigare och läskigare ju påtagligare det blir. Jag som aldrig tilltalats av det där med lektörer börjar plötsligt leka med tanken på att betala en helt okänd människa för att läsa mitt manus. Bara för att det skulle vara mycket mindre läskigt. Bara för att den helt okända människan inte kan säga till våra gemensamma bekanta att ”herregud, du anar inte vad den där galningen har totat ihop. Och så tror hon att det ska kunna bli en bok! Ja jisses, det hade man ju kunnat förstå redan i Uppsala. Kommer du ihåg den där gången när hon…”

Den okända människan kan säga ”ja det verkar lovande, kan du ändra det här och det här och ge mig femtusen kronor till så kan jag läsa allt igen.” Och så kan jag fortsätta tro.

 

Jag vet i alla fall vem som ska läsa igenom allt de närmsta dagarna, ännu en gång. Det är jag själv.

Annonser

2 reaktioner till “400 000 tecken blir en bok

  1. Första steget är alltid läskigast. Sedan om du har en bra testläsare som är ärlig och kunnig i att ge både ris och ros på ett konstruktivt sätt är det en gudagåva. Jag tror du har gjort ett jättebra jobb och se till att jobba på nu så att jag kan köpa boken snart :)).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s