Magiska timmen

1400 ord senare säger jag godnatt.

22.00 är verkligen något av ett magiskt klockslag för mitt skrivhumör.

Den så kallade slutstriden närmar sig. Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun. Hos Stephen King gillade jag alltid novellerna bäst, just eftersom det aldrig förekom någon ”slutstrid” där, bara öppna, obehagliga slut. Jag älskar hela Staden som försvann (Salem’s lot), utom just slutstriden. Det är stor risk att det slår över och blir för tramsigt.

Men jag tror att jag kan hålla mig på rätt sida Indiana Jones-effekterna när jag fortsätter skrivandet nästa gång. Klockan tio i morgon kväll, antar jag.

Annonser

5 reaktioner till “Magiska timmen

  1. 1400 ord är jättebra! Det är nåt magiskt med kvällarna, eller så är det bara så att inget annat pockar på uppmärksamhet. Jag skriver också bäst på kvällarna!

  2. Hur bra som helst med 1400 ord. Och håller med om att utdragna Indiana Jones slutstrider, där man ändå inte orkar intressera sej för vem som lever och vem som dör, såna är inget vidare. Men välgjorda slutstrider, de gillar jag, där man liksom får mer än bara hjälten levererar död. Antingen det eller sen kan man göra som i Salem’s Lot, absolut.

    1. Jag tänkte faktiskt just på en viss Birkenes-strid som en väldigt lagom variant, utan för mycket rök, bortsmält hud och överdrivna monstereffekter. Action och spänning och samtidigt taktik och hjärna inblandat. Bra där!

      Det är annars när monstret visar sitt ”rätta ansikte” som det kan bli svårt att tro på, när specialeffekterna får det att se löjligt ut snarare än läskigt. (vampyrer på film är oftast läskigast innan de får sin slemmiga fladdermuslook tex.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s