Olika sorters skräck

Kanske kommer ni ihåg att jag väntade med de avslutande kapitlen när jag skrev mitt råmanus. Nu har jag äntligen börjat knyta ihop säcken. Och det är roligt att upptäcka hur man kan plocka upp trådar som man egentligen inte hade någon raffinerad tanke med – mer än att de skulle föra historien ett steg framåt – så att slutet knyter an till hela berättelsen och inte bara blir ett ”snipp snapp snut”.

 

Eftersom det här är en slags skräckfantasy så finns det förstås en del obehagligheter som fuktiga källare, blod, hinnor och kanske en och annan skrämmande varelse bland de sista sidorna. Förhoppningsvis blir det så läskigt som jag vill att det ska bli.

I mitt eget liv upplever jag en annan läskighet. Värk i fingrarna. Jag misstänker starkt att jag ägnat för mycket tid vid datorn, först hela dagarna på jobbet, sedan hela kvällarna hemma. Det ständiga knappandet på tangenterna tar ut sin tribut i form av ömmande fingerleder. Det eller artros. Jag hoppas verkligen på en mild form av överansträngning. Min mormor har norra halvklotets knotigaste fingrar. Jag har ingen som helst lust att gå i hennes fotspår vid 37 års ålder. Det är den typ av skräck man kan brottas med i vardagen.

Annonser

6 reaktioner till “Olika sorters skräck

    1. Det var tack vare dig jag vågade testa att lämna de sista kapitlen. Jag hade verkligen tänkt skriva klart allt i ett svep först, men det var bra att jag inte gjorde det, för nu har jag lärt känna manuset mycket bättre och dessutom ändrat mig en aning i fråga om slutet 🙂 Så tack!

  1. Jag har ett bra recept för att ta bort smärtan i lederna, varje morgon ta en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten, går även bra med kolsyrat vatten. Det ska smörja lederna o min man fick rådet av en läkare då han historiskt haft väldiga problem med sina.
    Du måste kanske byta tangentbord för att underlätta.

    1. Tack för tips! Det skadar ju inte att prova.
      Jag skriver på min bärbara, och det tangentbordet är ju helt platt, så det kan säkert vara en del av problemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s