Plötsligt finns det där

Ibland kan jag gå igång på bokstäver, bara att de finns. Det är ju så sjukt smart, att komma överens om att alla ska använda små tecken för att kunna meddela sig med varandra. Genom att plita ner olika kombinationer av de här små tecknen kan du få någon annan person, någon helt annan stans, att börja tänka på saker, att se bilder framför sig, känna smaker till och med. En blå skål fylld med jordgubbar och mjölk som blivit på gränsen till för söt av sockret du strödde på med sked, det diskreta men extremt irriterande ritschljudet när du drar på dig ett par nylonstrumpbyxor som fastnar på tånageln, värken bakom vänster öga som förvärras av att titta in i en ljusstark skärm.

När jag tappar tron på min historia muntrar jag upp mig med det där. Först fanns där ingenting, bara en vag idé i mitt huvud. Sedan tog jag bokstäverna till hjälp, och plötsligt finns det där. Nu finns den!

Den kanske inte är perfekt eller ens bra, men alla som kan läsa kan förstå att här är en person som går hem från jobbet, hon är mörkrädd och önskar att hon tagit på sig bättre skor. Här träffar hon någon, och så fortsätter det. För bara några månader sedan skulle de bara ha sett ett vitt ark, och hur noga de än hade tittat, så hade de inte ens kunnat ana någon mörkrädd person bland allt det vita.

Berättelsen finns där. Den fanns inte, och nu finns den. Bara det är faktiskt riktigt häftigt.

Annonser

6 reaktioner till “Plötsligt finns det där

  1. Du har rätt, det är ganska häftigt att kunna förmedla saker med helt vanliga ord. Och ju bättre man lät sig hantverket, desto mer exakt blir läsarens tolkning det du själv ser för din inre syn. 🙂 Pretty amazing!

  2. Ja! Det finns för att du gjort berättelsen. Det är inte bara det att det först inte finns och sen finns utan också att veta att man själv har fixat det. Hur det än är. Fantastiskt bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s