Igenom

Nu har jag tagit mig igenom hela min text en andra gång, från början till slut. Det känns lite märkligt, när det man helst av allt vill göra är att gå hem och läsa en text man själv har skrivit 😉

Nu ska jag fixa alla ändringar. Det rör sig mest om att byta ut punkter mot kommatecken så texten flödar bättre, få upp tempot i några sega partier och låta det som ska bränna till bränna ännu tydligare. Mindre husbeskrivningar och mer dödsångest.

Ja, och så fortfarande en och annan ologisk vända. Jag flyttade på en mardröm, men huvudpersonen är fortfarande väldigt trött i kapitlet som (tidigare) kom efter mardrömmen. Och för att besöka sin mor så himla sällan, så besöker hon henne väldigt ofta…Måste fixas.

SEN ska väl texten äntligen vara redo för testläsarnas ögon hoppas jag. Hur färdiga har era manus varit innan ni låtit någon annan läsa dem?

Annonser

6 reaktioner till “Igenom

  1. Jag tänker minst två ”riktiga”, som jag hoppas tackar ja och som jag vet läser mycket och tror kan ge bra input, och så min man, som kanske mest vill se vad jag skrivit.

 1. Jag använder mig av en coach som läser etappvis – inte särskilt färdigt alls mao. Men jag tänker också använda testläsare mot slutet och då ska manuset, precis som Kati säger, vara precis så färdigt som jag själv kan få det.

  1. Just det, du skriver ett kapitel i taget! Det är ett helt annorlunda sätt att jobba på, tänker jag först, men jag skrev faktiskt också mina i kronologisk ordning när jag tänker efter. Det måste vara spännande med löpande feedback, märker du om du utvecklas för varje kapitel?

 2. Säger som Kati. Så färdigt jag kan på egen hand. Och när jag alltså är i behov av att nån säger ifall det blev nåt av det. Eller om jag borde gömma mej…

  Bra jobbat! Lycka till med testläsarna.

  1. Tack. Jo, jag ska väl försöka få det så färdigt det går.

   Men jag är rädd att jag ska hitta nytt varje gång jag läser igenom och aldrig tycka att det blir färdigt nog att skicka på läsning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s